Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Houten vloer oliën met Osmo

Veel woningen of panden zijn voorzien van een houten vloer. Deze kunnen jarenlang mee, waardoor je deze vaak terugziet. Omdat het een natuurlijk materiaal is, moet het echter goed onderhouden worden. Afhankelijk van het soort houten vloer dat je hebt, zijn er verschillende producten die je kunt gebruiken om de vloer te behandelen. Voor een parketvloer gebruik je parketolie en voor een volledig houten vloer gebruik je een speciale olie.

Parketvloer behandelen

Een parketolie van Osmo is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor kun je de vloer dus in vrijwel elke gewenste tint of kleur krijgen die je wil. Als je de vloer behandelt met de olie, wordt deze voorzien van een beschermlaag. Hierdoor zullen er geen vlekken en vuil op de vloer komen. Als je juist de natuurlijke kleur van het parket mooi vindt, kun je ook kiezen voor een transparante variant. Het is wel belangrijk om te benoemen dat olies met een kleur ook transparant zijn.

Eikenhouten vloer behandelen

Een eikenhouten vloer kun je het beste behandelen met een hardwaxolie. Deze olie zal de vloer beschermen tegen vlekken van bijvoorbeeld koffie of wijn. Een hardwaxolie is transparant, waardoor de natuurlijke kleuren van het eikenhout zichtbaar blijven. De olie geeft de vloer een mooie glans. Een eikenhouten vloer behandelen is dus onmisbaar wanneer je lang wil kunnen genieten van de vloer.