Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Het belang van de hangmatstandaard voor het comfort in je hangmat

Genieten van de wind, terwijl je in een hangmat in de schaduw onder een boom zit, het is niet alleen mogelijk op vakantie. Met een hangmatstandaard kun je genieten van het comfort van rust in je eigen achtertuin. Een van de eerste stappen bij het kiezen tussen de soorten hangmatstandaards is bepalen waar je een hangmat wilt plaatsen en welke positie het beste je tuin. Omdat de meeste hangmatstandaarden van hout of metaal zijn, kun je een materiaal kiezen dat niet alleen functioneel is, maar ook het uiterlijk van je buitenruimte verbetert.

 

Houten ophanging voor de hangmat

Houten hangmatstandaards kunnen een verscheidenheid aan looks hebben met de olie of beits en het soort hout dat wordt gebruikt. Veel modellen zijn gemaakt van duurzaam, vochtbestendig hout zoals bamboe en cederhout. Een diep, rijk gekleurd hout kan een gevoel van ondersteuning voor je lichaam geven, terwijl een lichtere tint een ontspannen, casual gevoel geeft

 

Metalen modellen

Als je een metalen drager kiest, is staal het meest voorkomende materiaal. Zoek een ondersteuning met een roestvrijstalen coating voor gebruik buitenshuis. Vanuit het oogpunt van het ontwerp heeft staal de neiging om een gedurfde, meer lineaire uitstraling te hebben. Een metalen standaard heeft vaak het voordeel dat deze verstelbaar is, en sommige modellen zijn uitgerust met wielen voor het verplaatsen.

 

Welke maat heb ik nodig?

Weet je niet zeker welke hangmatstandaard je moet kopen? Ben je van plan om de hangmat als koppel te gebruiken? Er zijn een paar specificaties die je moet controleren om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hangmat voor je hangmat koopt. Je moet zeker letten op het maximum toegelaten gewicht die de hangmat en de standaard kunnen dragen.

 

Verstelbare hangmatsteunen

Veel zelfdragende hangmatbodems zijn instelbaar voor verschillende hangmatlengten, en sommige zijn alleen compatibel met een bepaalde lengte. Een verstelbare standaard biedt de flexibiliteit om de basis uit te breiden of in te korten, zodat deze past op de grootte van je hangmat en je verschillende hangmatten kunt verwisselen. Sommige hangmatbodems zijn ook uitgerust met S-haken en twee kettinglengtes, waarmee je eenvoudig de hoogte en spanning van je hangmat kunt aanpassen. De meeste kettinghangers zijn ontworpen om in een hoek van 30 graden te hangen.

 

Het onderhoud van de standaard

Het schoonmaken van een hangmatophanging is net zo eenvoudig als het bespuiten met een slang of het snel afvegen met een mild schoonmaakmiddel en een doek. Voor langdurige bescherming is het verplaatsen ervan naar een opslagruimte in het laagseizoen de beste manier om de levensduur te verlengen. Als opslag geen optie is, kun je overwegen een hangmatovertrek aan te schaffen. Zoek een hoes van waterbestendig materiaal met een handige ritssluiting.

Gerelateerde artikelen

Wanneer kies je voor een matras op maat?

Inschakelen van een professionele stukadoor?

Waar moet een degelijke bureaustoel aan voldoen?