Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

De voor- en nadelen van slimme sloten in je huis

Heb jij wel eens gehoord van smartlocks? Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en ook bij huizen. Smartlocks brengen veel voordelen met zich mee maar ook zeker wat nadelen. Ben jij benieuwd of jij wel of geen smartlocks moet nemen en wil je graag de voor- en nadelen op een rijtje hebben staan? Je kan er alles over lezen in dit blog van de slotenmaker Amstelveen!

Wat zijn slimme sloten?

Wanneer we het hebben over slimme sloten kan het ook zijn dat het woord smart lock gebruikt wordt. Slimme sloten zijn sloten die open gemaakt kunnen worden met een slimme sleutel. Een slim slot lijkt eigenlijk gewoon op een standaardslot, maar het verschil is dat dit slot een digitale knop heeft in plaats van een sleutelgat. De knop en de sleutel zijn aan elkaar verbonden en daardoor werkt alleen de sleutel die aan de knop verbonden is. 

Wat zijn de voordelen van slimme sloten?

Wanneer je slimme sloten wilt laten plaatsen in je huis is het verstandig om op de hoogte te zijn van de voordelen. Je wilt natuurlijk weten waarom je slimme sloten moet nemen in plaats van gewone sloten. Hieronder kan je lezen over de voordelen van slimme sloten.

  • Wanneer je kiest voor slimme sloten ben je vaak niet meer afhankelijk van een fysieke sleutel. 

  • Een ander voordeel van slimme sloten is dat schade aan je sloten een stuk kleiner is dan wanneer je de standaard sloten in je huis hebt.

Wat zijn de nadelen van slimme sloten?

Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan slimme sloten maar er zijn ook zeker nadelen aanwezig. Wanneer je slimme sloten wilt hebben in je huis is het verstandig om deze naast elkaar te zetten en te kijken wat het belangrijkst is voor jou. Hieronder lees je over de nadelen van slimme sloten.

  • Wanneer je gebruikt maakt van slimme sloten is dit vaak met een cijferslot. Deze kan natuurlijk vergeten worden omdat een code onthouden natuurlijk wat lastiger is. 

  • Het kan ook zijn dat slimme sloten geopend worden met smartphones en sommige mensen zijn niet in het bezit van een smartphone en dan kan er al geen gebruik meer gemaakt worden van slimme sloten.

 

https://www.huis-site.nl/kweektafel/

Gerelateerde artikelen

5 Top luifels voor uw tuin: Hoe bouwt u de perfecte patio?

Hoe vind je een betaalbare spa voor in je tuin?

Veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kunst