Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je een wollen vloerkleed schoon?

Een wollen vloerkleed is een goede investering. Wanneer je kiest voor een wollen vloerkleed, kies je niet alleen voor een product dat lang meegaat, maar ook voor een product dat milieuvriendelijk is. Natuurlijke materialen zoals wol zijn namelijk steeds populairder geworden vanwege de voordelen die ze bieden in vergelijking met synthetische materialen. Wanneer je kiest voor een wollen vloerkleed, kies je dus ook voor kwaliteit én duurzaamheid! Het is daarom erg belangrijk om te weten hoe je een wollen vloerkleed schoonmaakt. Dat lees je daarom in deze blog!

Vlekken in een wollen vloerkleed

Het kan vervelend zijn als je vlekken in je wollen vloerkleed hebt. Wanneer je een wollen vloerkleed schoonmaakt, is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren. Wanneer je een wollen vloerkleed schoonmaakt met een agressieve reiniger, kan dit ertoe leiden dat de vezels van het kleed beschadigd raken. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de kleur van het kleed vervaagt na het reinigen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om een wollen vloerkleed nooit schoon te maken met chemische schoonmaakmiddelen.

Een wollen vloerkleed schoonmaken

Daarnaast is het erg belangrijk om bij vlekken in je wollen vloerkleed nooit te gaan wrijven met een doek. Wrijven met een doek kan de natuurlijke vezels van het vloerkleed namelijk beschadigen en de vlek mogelijk verergeren doordat je deze dieper de vezels induwt. In plaats daarvan, is het een goed idee om eerst simpelweg op de vlek te deppen met een vochtige doek. Als dit alleen niet genoeg is, kan je proberen om met heet water en een scheut azijn aan de slag te gaan.

Een wollen vloerkleed schoonmaken met soda

Als je je hele wollen vloerkleed schoon wilt maken, kun je het beste niet te veel met water aan de slag gaan. Wol kan van nature namelijk veel vocht opnemen, wat inhoudt dat het erg lang kan duren voordat je vloerkleed weer droog is, waardoor de kans op nare luchtjes en schimmel toeneemt. In plaats daarvan kun je beter een flinke hoeveelheid soda over het hele wollen vloerkleed strooien. Dit kun je een hele nacht laten intrekken, waarna je met een stofzuiger de soda weer opzuigt.

Ernstige vlekken in je wollen vloerkleed

Bij ernstige vlekken in je wollen vloerkleed die er na het opvolgen van deze tips ook niet uitgaan, is het een beter idee om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren. Alhoewel dit meer geld kost, ben je zo wel verzekerd dat je wollen vloerkleed specialistisch wordt gereinigd en dat deze nog jaren mee kan. Veel succes!