Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Een lichtplan met led grondspots

Wanneer je LED grondspots voor in jouw tuin aanschaft is het handig om te weten waar je het beste de verlichting kan plaatsen en hoe je het meeste uit je tuin haalt. Als je het moeilijk vind om je tuin goed te verlichting is het aan te raden om een lichtplan te maken voor uw tuin. Bij een lichtplan is het belangrijk dat je voor ogen hebt wat je wilt en kan verlichting. Door alles goed in beeld te brengen kan je het beste een schets maken van je tuin. Het is niet nodig om veel moeite in de schets te steken. Houd het simpel! Vergeet niet, less is more! Overdrijf niet door je hele tuin te verlichten, maar kies de juiste plekken of voorwerpen om te verlichting.

Houd er rekening mee dat alles wat verlicht kan worden in deze schets wordt meegenomen. Hierbij kun je denken aan veranda verlichting, terras, vlonder, boom, struik of looppad. Met LED grondspots kom je al een heel eind! 

Grondspots van LED dé manier
Met LED grondspots is je tuin eenvoudig te verlichten. Grondspots hebben een bepaalde lichthoek, hiermee wordt de breedte van de oppervlakte dat verlicht word aangegeven. Als je een spot kiest met een bredere lichthoek verlicht het een grote oppervlakte. Kijk hierbij ook per situatie wat het mooiste is. Voor struiken is het slim om een grote lichthoek te gebruiken en voor paden of terrassen een kleine lichthoek. Grondspots variëren ook in de hoeveelheid licht dat ze produceren, als je grote voorwerpen wilt verlichten kun je het beste een LED spot met hoge wattage aanschaffen. Veel mogelijkheden dus.

Kies voor LED verlichting in uw tuin
Voor in de tuin is LED verlichting een aanrader. Dit omdat het veiliger en milieuvriendelijker is. Daarbij heeft het veel branduren, waardoor jij je niet druk hoeft te maken of er ooit een uitvalt. Het licht dat een LED grondspot produceert bevat ook amper ultra violet licht, hierdoor worden er amper insecten naar toe getrokken. Genoeg redenen om te kiezen voor een lichtplan van LED verlichting toch?