Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Vijf goede redenen voor een parketvloer

De meeste mensen die kiezen voor een parketvloer doen dit vanwege het aantrekkelijke uiterlijk. De elegantie en aantrekkingskracht van houten vloeren geven een luxueuze flair aan een kamer. Of het nu in een privé-woning is, de ontvangstruimte van een bedrijfskantoor of een restaurant of een buurtwinkel. Een hardhouten vloer is een feel-good garantie. En maakt indruk en straalt comfort en warmte uit. Betegelde kamers zorgen vaak voor een steriel en weinig huiselijk uiterlijk. Parketvloeren van echt hout geven elke kamer juist een aangename, ontspannen en toch levendige sfeer.

1. Zuinig en duurzaam

Hout is de vloerbedekking die het langst meegaat. De stijl van echt hout is tijdloos, en bovendien is parket de enige vloerbedekking die volledig kan worden gerenoveerd. Zo kunt u een hardhouten vloer vaak 40 jaar of zelfs langer gebruiken. De kosteneffectiviteit van parketvloeren is te danken aan het jarenlange gebruik ervan. Terwijl voor andere vloerbedekkingen om de 10 tot 15 jaar een nieuwe vloer moet worden gelegd, kan een houten vloer gewoon worden geschuurd en opnieuw worden verzegeld.

2. Natuurlijk en milieuvriendelijk

Parketvloeren kunnen van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Ook bij de productie van het parket zelf worden de ecologische richtlijnen strikt in acht genomen. De beschikbare grondstof wordt optimaal benut bij de productie van parket. Er worden geen lijmen met giftige oplosmiddelen gebruikt en zelfs afvalresten en zaagsel worden gebruikt om energie op te wekken door verbranding.

3. Aantrekkelijk en tijdloos

Door zijn natuurlijkheid en warmte, gecombineerd met een edele uitstraling, werd parket reeds in de 17e en 18e eeuw als iets heel bijzonders beschouwd. Terwijl parket destijds was voorbehouden aan de paleizen van koningen en prinsen, kan parket tegenwoordig overal in particuliere woningen worden gelegd. Het is op lange termijn zelfs een voordeliger alternatief voor veel andere vloerbedekkingen. Of het nu gaat om het rijk gedecoreerde, luxueuze paneelparket of het eenvoudiger stroken- of hoogvlakparket. Alle verschillende vormen van parket zien er altijd aantrekkelijk en tijdloos uit en dus is het uiteindelijk maar een kwestie van stijl welk parket u kiest.

4. Hygiënisch en gemakkelijk te reinigen

Dankzij het gladde, verzegelde oppervlak is het zeer gemakkelijk om een parketvloer schoon te maken. Er zijn minder kieren en spleten dan bij een tegelvloer. Daarnaast bevatten hardhouten vloeren minder giftige stoffen dan PVC-vloeren. Het schoonmaken van hardhouten vloeren kan worden gedaan met een stofzuiger, vochtige dweilen of microvezeldoeken en is snel en gemakkelijk. Door de vloer af en toe te behandelen met olie of was zal de vloer altijd resistent en gemakkelijk te onderhouden blijven.

5. Veelzijdig en uniek

Een parketvloer geeft een ruimte een heel bijzondere flair en is uitstekend te combineren met elke inrichtingsstijl. Een kamer die u individueel en uniek kunt inrichten volgens uw persoonlijke smaak door de warmte en gezelligheid van het parket en de designelementen, terwijl u altijd een hoog niveau van comfort wordt geboden.