Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Droogloopmatten

De inrichting van je huis begint bij de voordeur. Een deurmat is precies wat je daarbij nodig hebt. tegenwoordig kun je deurmatten in verschillende vormen, kleuren en maten kopen; er is dus altijd wel een deurmat die past bij jouw interieur. Maar wat voor deurmat kies je? Je hebt namelijk de keuze uit droogloopmatten, schoonloopmatten en borstelmatten. Om zo maar een deurmat in huis te halen is een onverstandig idee. Je kunt namelijk een heleboel verschillende modellen vinden. In dit blog zetten we de verschillende soorten voor je op een rijtje.

Droogloopmatten

Droogloopmatten, je hebt er misschien wel vaker van gehoord. Droogloopmatten zijn één van de bekendste deurmatten. Veel woningen hebben een droogloopmat in de hal liggen. Droogloopmatten zijn gemaakt van katoen en dit zorgt ervoor dat ze enorm veel vocht op kunnen nemen. Je kunt droogloopmatten in verschillende kleuren kopen. De zachte uitstraling van de mat maakt hem geschikt voor alle interieurs. Eén van de belangrijkste functionaliteiten van de droogloopmat is zijn vochtabsorberende vermogen. Droogloopmatten zijn gemaakt van katoen en kunnen water erg lang vasthouden. Op regenachtige dagen doen droogloopmatten hun werk dus perfect en zijn ze eigenlijk onmisbaar in je woning. Wist je dat er ook droogloopmatten zijn die je gewoon kunt wassen? Zo blijft je droogloopmat altijd schoon en fris.

Schoonloopmatten

Een schoonloopmat doet zijn naam eer aan; hij zorgt ervoor dat je jouw schoenzolen schoon loopt, voordat je het huis binnen gaat. Een schoonloopmat wordt over het algemeen gemaakt van nylon of een andere synthetische vezel. Schoonmaken wordt hierdoor goed mogelijk gemaakt. Met wat voor vuil je ook te maken hebt, of het nu zand of modder is, bij het gebruik van een schoonloopmat komt het gemakkelijk los van je schoen. Maar waar kun je een schoonloopmat nu het beste gebruiken? Als je landelijk woont, zoals bijvoorbeeld op het platteland, en je vaak met modderige laarzen thuiskomt, is een schoonloopmat ideaal. In de stad zal een schoonloopmat misschien minder vaak nodig zijn; je krijgt daar immers bijna geen vieze schoenen. Werk je graag en veel in de tuin? Dan is een schoonloopmat ook ideaal. Schoonloopmatten nemen wel minder water op dan droogloopmatten.

Borstelmatten

Een borstelmat is ook uitermate geschikt voor in een woning. Net als de schoonloopmat is deze mat ook perfect om het vuil onder je schoenen vandaan te halen. Hoe werkt een borstelmat? Een borstelmat bestaat uit harde borstels. Deze hebben een schrapend effect op je schoenen. Op deze manier wordt al het grove vuil van je schoenen afgehaald. Omdat dit een buitenmat is en dus vaak buiten bij de voordeur ligt, zijn je schoenen als schoon voordat je je woning binnenstapt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat een borstelmat bijna geen water opneemt. Wil je dat je schoenen niet alleen schoon, maar ook droog worden, combineer dan een borstelmat met een droogloopmat. De borstelmat verwijdert het vuil, en de droogloopmat kan het overgebleven vocht opnemen. Een ideale combinatie! Wat voor deurmat je ook kiest, ze hebben allemaal hun eigen voordelen.

https://www.deurmatdirect.nl