Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het gezellig maken van je woonkamer

Het inrichten van een woonkamer kan veel energie, geld en tijd kosten. Dit is het allemaal waard, omdat de woonkamer misschien wel de belangrijkste ruimte in een huis is voor veel mensen. Een woonkamer moet zorgen voor gezelligheid, comfort en moet stijlvol zijn om optimaal van te kunnen genieten. Al dit is afhankelijk van de smaak die je als persoon hebt. Hou je van opvallende kleuren of van zachte kleuren, wil je een hoekbank of meerdere stoelen of wil je bijvoorbeeld een kleed of absoluut niet. Dit zijn allemaal punten die te maken hebben met de keuzes die je moet maken. Deze blog staat in het teken van de gezelligheid van de woonkamer. Hier wordt ingegaan op wat jij kan doen om voor meer gezelligheid te zorgen in de woonkamer.

Verlichting

De verlichting van een woonkamer kan de sfeer maken of kraken. Felle verlichting wordt vaak niet als gezellig gezien, en een hele lichte verlichting is ook niet ideaal voor het comfort. Het beste is om verschillende lichtbronnen aan te schaffen. Zo kan je denken aan tafellampen, staande lampen, booglampen of plafondlampen. Veel variatie kan de gezelligheid sterk beïnvloeden. Het is daarbij ook handig om een dimmer aan te schaffen voor de lichtbronnen. Op deze manier kan je de verlichting steeds aanpassen aan de sfeer die je wilt hebben. Naast lampen zijn kaarsen en sfeerverlichting ook zeker een mooie toevoeging aan de woonkamer.

Kleuren

De kleuren van een woonkamer hebben een grote invloed op de sfeer. Zo wordt vaak de fout gemaakt om gebruik te maken van één kleur in de gehele woonkamer. Dit zorgt vaak voor een standaard en saaie stijl woonkamer. Door gebruik te maken van verschillende kleuren creëer je bepaalde hoeken, en net wat meer sfeer in de woonkamer. Met kleur worden de meubels bedoeld, maar ook de kleuren die zijn gebruikt voor op de muur.

Foto’s en schilderijen

De kleuren van de muren hebben veel invloed op de sfeer, maar ook wat je aan de muren hangt. Een mooi schilderij van je favoriete schilder of een leuke persoonlijke foto aan de muur hangen kan veel toevoegen aan de woonkamer. Dit voor de stijl, maar ook om de woonkamer wat te personaliseren. Je kan tegenwoordig mooie fotocollages maken om te plaatsen op de muur. Op deze manier kan je een mooie fotowand creëren met allemaal foto’s van bijvoorbeeld familieleden of bepaalde herinneringen. Je hebt nu ook de keuze om foto’s op verschillende vormen en materialen te laten drukken. De standaard vierkante en rechthoekige vormen zijn er nog steeds, maar er is nu ook de mogelijkheid om te laten drukken op ronde en zeshoekige tegels. Dit kan net even iets anders toevoegen aan de woonkamer. Geinteresseerd in deze fotocollage mogelijkheden? Neem dan zeker een kijkje op de website van Modulari

Bloemen en planten

Planten en bloemen kunnen de woonkamer net wat gezelliger maken. Dit kan zijn door de kleuren van de bloemen of het mooie groen van de planten. De planten en bloemen hebben over het algemeen een vriendelijke en leuke uitstraling en een beetje groen toevoegen aan de woonkamer kan zeker geen kwaad. Let hier wel op dat je de planten en bloemen goed verzorgd. Een plant met dode bladeren komt namelijk een stuk minder gezellig over en heeft dus negatief effect op de gezelligheid.

Accessoires een plek geven

Naast de verlichting, foto’s en planten brengen andere accessoires ook veel sfeer en gezelligheid met zich mee. Zo kun je denken aan mooie kussens voor op bank of een mooie souvenir uit een andere land. Het variëren in kleuren, objecten en stijlen kan wat toevoegen aan de gezelligheid van de woonruimte. Deze accessoires moet je dus ook niet wegstoppen, maar een mooie plek geven. Het kan daarom leuk zijn om te kiezen voor open kasten in de woonkamer in plaats van dichte kasten. Met open kasten creëer je de mogelijkheid om bepaalde items naar voren te laten komen. Bij het inrichten van zo’n open kast is het leuk om vooral veel te variëren in hoogte, stijlen en kleuren. Dit zorgt voor een speelse en gezellige uitstraling.