Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Hoe houd je werknemers tevreden?

Tegenwoordig hebben veel bedrijven een hoog personeelsverloop. Eerder bleven medewerkers erg lang bij hun werkgever. We hebben het hier over ruim 20 tot 30 jaar. Vandaag de dag is dat vaak maar één tot twee jaar. Hierna gaan werknemers ergens anders opzoek naar hun geluk. Het is dus belangrijk om tevreden werknemers te hebben zodat deze voor langere tijd bij het bedrijf blijven. In deze blog geven we meer informatie over medewerkerstevredenheid.  

Waarom zijn tevreden werknemers zo belangrijk? 

Er zijn een aantal redenen waarom tevreden medewerkers belangrijk zijn voor een bedrijf. Zo zijn tevreden medewerkers bijvoorbeeld veel meer betrokken. Ze hebben een hogere mate van productiviteit en zijn minder vaak ziek. Dit heeft uiteindelijk een positief effect op de winstgevendheid van een bedrijf. Hierom zijn tevreden medewerkers dus zo belangrijk. Wat zijn manieren om medewerkers tevreden te maken en houden?  

Erkenning en ontwikkeling 

Allereerst is erkenning en ontwikkeling enorm belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers willen doen waar ze goed in zijn. Voor een bedrijf is het juist weer goed als er een beroep wordt gedaan op de sterke kanten van een medewerker. Zo creëer je een win-winsituatie. Geef medewerkers daarnaast erkenning door middel van complimenten, maar ook door een goed betaald salaris. Daarnaast is het belangrijk om personeel veel uitdaging te geven en doorgroeimogelijkheden te bieden. Hierdoor blijft het voor je personeel ook aantrekkelijk om langer binnen het bedrijf te blijven. 

Een prettige werkplek 

Ook een prettige werkplek is van groot belang. Zorg ervoor dat er voor iedereen genoeg plek is om zijn of haar werkzaamheden op de juiste manier uit te voeren. Een ergonomische werkplek is hierbij van groot belang. Zorg voor de juiste bureaus en bureaustoelen zodat deze ergonomisch in te stellen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Ahrend bureau. Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een goede werkplek? Ga dan voor tweedehands kantoormeubelen 

Het uitdragen van een juiste bedrijfscultuur  

Als laatste is het uitdragen van de juiste bedrijfscultuur ook belangrijk om je werknemers tevreden te houden. Dit is natuurlijk voor iedere organisatie anders. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een informele of formele cultuur. Wees hierin ook altijd transparant tijdens het wervingsproces. Hierdoor trek je medewerkers aan die in lijn met je bedrijfscultuur liggen.