Kijk op Interieur
Image default
Badkamer en toilet

Efficiënt printen

Als bedrijf wil je de printkosten zo veel mogelijk verminderen. Dit kan een hele uitdaging zijn. Gelukkig wordt er tegenwoordig een stuk minder op papier afgedrukt omdat iedereen wel een computer heeft, zeker in het bedrijfsleven. Naast dat er gewoon minder wordt geprint zijn er ook wat tips om de printkosten wat te verlagen. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet waar je je aan kunt houden.

Ten eerst moet je een goede printer uitkiezen. De keuze baseer je op een schatting van hoeveel pagina’s je dagelijks uitprint. Als je weinig pagina’s print kun je een simpele en goedkope printer kopen wat al in kosten scheelt. Een laserprinter is dan nog prima. Wil je toch betere kwaliteit prints dan zou je voor een continuous inkjet printer kunnen kiezen die heel snel hele mooie prints kan maken. Inkjetprinters zijn een stuk beter omdat de kleuren beter naar voren komen. Bij foto’s is dit heel fijn. Als je alleen documenten hoeft te printen is een laserprinter ook nog prima. Als je de kosten wilt besparen moet je een printer kiezen met een hoge rendementsinkt of tonerpatronen. Dit zal de kosten ook naar beneden brengen. Inkt is prijzig en uit onderzoek blijkt dat er geen verschil is tussen inkt van een goed merk of merkloos inkt. Kies dus voor merkloos inkt. Wil je nog meer in kosten besparen? Zet de printer dan op lage energie- of slaapmode. Dan bespaart het stroom wat dus ook in kosten minder wordt. bij een hot foil printer is dit bijvoorbeeld heel handig om te doen.

Wat ook in inkt en dus kosten kan besparen is altijd met zwarte inkt te printen. Kleur is bijna nooit nodig. Zeker bij bedrijven gaat het om de tekst en  niet om of er een leuk kleurtje op zit. Kleureninkt is nog duurder dan normale zwarte inkt dus kies daar niet voor. Print verder ook dubbelzijdig om papierverspilling te voorkomen. Dit scheelt weer in geld en is beter voor het milieu.

http://www.kba-metronic.com/nl/