Kijk op Interieur
Image default
Badkamer en toilet

Een tegeldouche met propere voegen

Een tegeldouche is een prachtig stuk voor in je badkamer. De douche kan meelopen met de rest van de badkamer en het is heel erg mooi bij inloopdouches. Toch is het een veel voorkomend probleem dat de tegels er niet minder mooi gaan uitzien naargelang de douche langer en langer in gebruik is. Maar dat hoeft je niet meer tegen te houden voor de keuze van de douche van jouw dromen. 

Tegels in de douche konden een riskante keuze zijn, want bij tegels horen natuurlijk ook voegen. De badkamertegels voegen wordt tegenwoordig al gedaan met voegmortel die extra waterdicht is, hierdoor zijn de voegen beschermd. Maar na een tijdje kan het toch nog dat die bescherming afneemt en de voegen kwetsbaarder worden voor invloeden van buitenaf. In de douche komt er veel water op en ook de waterdamp die er ontstaat gaat in de voegen kruipen. Dat is natuurlijk niet gezond voor de voegen en kan ze ook minder mooi maken. Hierdoor zullen ze na een tijdje gaan verkleuren of vlekken vertonen.

Gelukkig kan je daar makkelijk zelf iets aan doen door het aanschaffen van een set voor het reinigen van voegen. Met zo’n set kan je de voegen schoonmaken, er zit speciaal reinigingsmiddel in voor een eerste grondige reiniging en onderhouds reiniger voor regelmatig gebruik. Er zit ook een middel in voor coating die na onderhoud over de voegen moet worden aangebracht voor een sterke bescherming. Daarnaast zitten er handige applicatie middelen in en een boekje met instructies dat je helemaal begeleidt. Voegen schoonmaken is nog nooit zo makkelijk en effectief geweest als met deze set. Na gebruik lijken je voegen weer als nieuw, bovendien zijn ze langdurig beschermd tegen alle invloeden die de badkamer en het douchen erop heeft. Op deze manier kan je van je mooie douche genieten net zoals in het begin.

https://www.voegxpert.nl