Kijk op Interieur
Image default
Badkamer en toilet

Botox bestrijdt hoofdpijn

Botox is vooral populair omdat het veel door celebs wordt gebruikt om er mooier uit te zien; en dus vooral voor cosmetische doeleinden. Maar, er blijkt ook een medisch pluspunt aan deze injectable te zitten. Zo wordt door veel verschillende patiënten ondervonden dat de hoofdpijnklachten die ze hadden langzaamaan verdwijnen na afloop van een Botox behandeling. Doordat het bij zoveel patiënten gebeurde, is er door verschillende instituten een onderzoek gestart naar de werking van Botox tegen hoofdpijn. Al zijn er nog niet veel feiten gevonden, is het wel zeer duidelijk dat een grote groep hoofdpijnpatiënten verbetering ondervonden na het inspuiten van de Botox.

Ook de behandeling is niet al te moeilijk. Je behandelend arts zal aan beide kanten van je hoofd een injectie inspuiten. Op deze manier zal je niet alleen stimulatie ondervinden aan de kant waar je hoofdpijn ervaart, maar ook zal er voorkomen worden dat de hoofdpijn zich verplaatst naar de andere kant van je hoofd. Soms, in extreme gevallen, wordt er zelfs besloten dat er een injectie in de slapen, nek, schouders en voorhoofd geplaatst moeten worden, om ervoor te zorgen dat er nog minder spanning plaatsvindt in het lichaam van de patiënt. Op deze moment zal de patiënt zich beter kunnen ontspannen en daarmee ook de kans op hoofdpijn sterk wordt verminderd.

Je moet wel goed kijken naar waar je de behandeling wilt laten doen, omdat de plek waar de Botox geïnjecteerd wordt zeer belangrijk is. Op het moment dat je injectie op de verkeerde plek plaatsvindt, dan zal de hoofdpijn verergerd kunnen worden.

Je kunt het effect van Botox behandeling tot wel tien dagen erna kunnen zien. Daarbij is er een kans aanwezig dat er op een bepaalde behandelde plek een blauwe plek of soms zelfs een lichte zwelling kan ontstaan. Deze zwelling zal echter vanzelf weer wegtrekken.

 

http://www.faceland.nl