Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

Ga je binnenkort verhuizen en beschik je dan over een kleine slaapkamer? Of staat er een kamerwissel met één van je kinderen op het programma en is jou de kleinste kamer toebedeeld? Dan is de kans groot dat je zoekende bent hoe je deze ruimte precies kunt invullen. Hoe zorg je er allereerst voor dat al je meubels uitstekend passen binnen de ruimte? En hoe creëer je wat extra sfeer in de ruimte? 

Gelukkig is het verkrijgen van meer sfeer in een kleine slaapkamer meestal gemakkelijker dan in een grote ruimte. Daarnaast zijn er ook een aantal oplossingen, waardoor je met een beetje creatief denken alles in de ruimte kwijt kunt. Begin dus alvast met het opdoen van de nodige inspiratie bij weidswonenenslapen en maak vervolgens gebruik van de onderstaande tips. Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer en breng je ook nog eens de nodige sfeer aan! 

Maak gebruik van de hoogte van de ruimte 

Bij een kleine ruimte wordt vaak vergeten dat er nog wel relatief veel te doen is met de hoogte. Zo is bijvoorbeeld de ruimte tussen de bovenkant van de deur en het plafond een prima plek om nog wat extra hoge kasten te monteren. Natuurlijk stop je hier geen spullen in die je dagelijks nodig hebt, maar dingen voor incidenteel gebruik kunnen hier eenvoudig en snel worden weggeborgen. Denk bijvoorbeeld aan het tweede deel van jouw 4 seizoenen dekbed 240×220, deze heb je waarschijnlijk alleen nodig gedurende de wintermaanden. Zodra de temperaturen weer in de dubbele cijfers komen, kun je het tweede deel gedag zeggen en netjes opbergen. 

Minimaliseer kleding en beddengoed 

Het is tevens belangrijk om de kasten eens uit te zoeken. Wellicht kan je in de toekomst wel verder met wat smallere kasten als je de inhoud minimaliseert. Sowieso is het altijd goed om eens in de zoveel tijd je kledingkast eens goed op te ruimen. Gooi weg wat kapot of versleten is en verkoop wat je zelf niet meer draagt. Zo zorg je er al snel voor dat je met minder kleding toe kan. Kijk ook direct naar het beddengoed. Wat kan nog wel en wat kan nog niet? Maak vervolgens een lijstje met hetgeen wat je eventueel nog aan moet schaffen. Zo koop je nooit meer teveel en weet je zeker dat een hoeslaken kopen van molton een slim idee. 

Maak gebruik van multifunctionele meubels

We treffen steeds meer kleinere slaapkamers tegenwoordig. Met name in nieuwbouwwoningen. Dit komt voornamelijk doordat minder woonruimte gebruikt kan worden door de groeiende bevolking en het woningtekort. Hierdoor worden woningen simpelweg kleiner en is de kans dus ook groter dat bepaalde ruimtes, zoals de slaapkamer, relatief kleiner zijn dan je gewend bent. Daar speelt de interieurwereld gelukkig ook heel slim op in. Bijvoorbeeld met het introduceren van zogenaamde multifunctionele meubels. Vouwbedden bestellen bij weidswonenenslapen.nl, een bed met extra opbergruimte kopen of een slaapbank zijn enkele voorbeelden van handige multifunctionele meubels. Hiermee sla je twee vliegen in één klap en bespaar je dus ongelooflijk veel extra ruimte. Multifunctionele meubels zijn dan ook onmisbaar in de kleine slaapkamer.