Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Wanneer kies je voor een matras op maat?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een matras op maat nemen, in deze blog hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Fysieke of medische redenen.

Het komt redelijk vaak voor dat mensen met specifieke rugklachten aangepaste matrassen hebben of een matras op maat. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan mensen met een hernia daar zijn speciale matrassen voor zodat er minder last is van de hernia tijdens het slapen. Heb je last van je rug tijdens het slapen? dan moet je kijken naar matrassen met koud en traagschuim deze materialen zorgen voor meer stabiliteit in de rug tijdens de nachtrust.

Andere fysieke redenen voor een matras op maat kunnen ook lengte kwesties zijn, mensen die wat kleiner zijn hebben bijvoorbeeld geen groot matras nodig. Die redden het prima met  matrassen van een kleiner formaat denk aan 1 van 80×200 cm. Het andere uiterste van de situatie hierboven zijn natuurlijk matrassen voor mensen die erg lang zijn. Voor deze mensen zijn er ook matrassen met afwijkende maten, denk aan matrassen van 210 of zelfs 220 cm lang. Er zijn niet alleen matrassen op maat voor mensen met lengte kwesties maar ook voor gewichts kwesties denk aan overgewicht. Het komt voor dat mensen te zwaar zijn voor matrassen en het matras dus heel snel verzakkingsverschijnselen begint te vertonen. Dat is iets wat je niet moet willen want niemand wil in een kuil liggen natuurlijk dus voor deze situaties zijn er ook zwaardere of stevige matrassen, deze kunnen zwaarder gewicht beter hebben.

Een matras met specifieke afmetingen

Het kan ook zijn dat je een matras op maat nodig hebt omdat je een bed op maat hebt waar maar 1 maat matras in past. Dit is ook een veel voorkomende reden waarom mensen een matras op maat nemen. Of en specifiek onderstel van het bed waar maar 1 maat matras op past kan ook een reden zijn voor een matras op maat.

Locatie Redenen

Er zijn ook veel situaties waar een matras op maat nodig is omdat het komt door de locatie, denk aan matrassen op schepen of in vrachtwagens. In bijvoorbeeld een cabine van een vrachtwagen past geen doorsnede matras, deze moet op maat gemaakt worden met de afmetingen van de cabine zelf. Voor matrassen op schepen geldt hetzelfde matrassen in een kajuit van bijvoorbeeld een zeilbootje hebben vaak de vorm van de punt van de boot. Deze matrassen moeten ook weer opgeborgen kunnen worden in opslagbanken hiervoor hebben ze ook speciale afmetingen.

Persoonlijke redenen

Iedereen heeft een eigen slaaphouding, ook voor deze kwestie kan je een aangepast matras nemen. Het kan ook zijn dat je veel zweet in je slaap dan is een aangepast matras met pocketvering iets voor je deze zorgt voor een goede ventilatie in het matras. Allergische reacties op stoffen in het matras is ook en voorkomende reden voor een matras op maat. Heb je hier last van? geef het dan aan en dan kan er gekeken worden welke materialen we moeten vervangen in het matras om de allergische reactie tegen te gaan.