Kijk op Interieur
Image default
Meubels

Je bankstel een tweede leven geven

Heb jij thuis een geweldige vintage bank staan, een fauteuil die je geërfd hebt of eetkamerstoelen die nog heerlijk zitten maar wel echt toe zijn aan vernieuwing? Dit is niet altijd een reden om maar direct op zoek te gaan naar nieuwe meubelstukken. Zeker wanneer de meubels nog heerlijk zitten of veel emotionele waarde hebben wil je er eigenlijk niet vanaf, en dat hoeft ook niet. Door de meubels te herbekleden zien ze er weer als nieuwe uit!

Klassieke meubels stofferen

Een antieke stoel of bank wil je natuurlijk het liefst ook weer laten stofferen op een authentieke klassieke manier. Niet overal kan dit tegenwoordig nog, maar bij Meubelstoffeerderij Westenberg weten ze heel goed hoe ze op de klassieke manier moeten stofferen en tegelijk te zorgen voor een duurzaam product.

Bij klassiek stofferen komt veel kijken. Zo wordt eerst de oude stof verwijderen en wordt er gekeken naar de onderstoffering. Is deze nog in orde en zitten de verbindingen nog allemaal vast? Wanneer het meubelstuk in erg slechte staat is wordt de romp van het meubelstuk helemaal opnieuw gestoffeerd op de traditionele manier. Ook wordt er bij het klassiek stofferen gebruik gemaakt van oorspronkelijke materialen.

Je meubels onderhouden

Als je meubels dan opnieuw gestoffeerd zijn in de klassieke stijl de jij graag wilde, is het ook belangrijk dat je de meubels goed blijft onderhouden. Zeker wanneer het meubelstuk veel plooien heeft is dit belangrijk, omdat hier vuil en stof tussen kan komen te zitten. Door eens per week de stoel of bank te stofzuigen en hierbij ook goed de plooien mee te nemen, kun je dit voorkomen. Daarnaast kun je de meubels afnemen met een vochtige doek. Uiteraard, wanneer er geknoeid wordt is het verstandig dit meteen schoon te maken. Zo voorkom je dat het in de stof trekt en je de vlek er niet meer uit krijgt.

 

 

https://www.westenbergmeubelstoffeerderij.nl/