Kijk op Interieur
Image default
Meubels

Vintage meubels

Vintage is een chic woord voor tweedehands. Zo gaat het bij vintage meubels om authentieke meubels van minimaal 30 jaar oud. Deze zogeheten meubels uit de jaren 30 zijn typerend voor een bepaalde tijdsperiode en hebben en zekere stilistische waarde. Bij vintage meubels wordt vaak de vergelijking gemaakt met retro of antiek. Dit is een veelgemaakte fout, maar in feite zijn deze termen niet hetzelfde.

Retro

Om het verschil tussen retro en vintage duidelijk te maken, is het eerste verschil de tijdsaanduiding. Vintage is alles van voor de jaren ’60, denk aan meubels, bouwstijlen maar ook kleding. Retro is de stroming die hierop volgde van de jaren ’60 tot de jaren ’90. Vaak zijn retro meubels helemaal of gedeeltelijk gebaseerd op vintage meubels qua materiaalgebruik en ontwerp. Tegenwoordig is het een hype om je als designer volledig op de retro stroming te richten. Zij ontwerpen nieuwe producten met invloeden uit het verleden. Kortom, vintage meubels komen écht uit de jaren ’30 en retro kan ook geïnspireerd zijn door de geschiedenis.

 

Vintage meubels zijn vandaag de dag in 2020 weer helemaal hip. Vintage bindt het verleden met het heden en met de toekomst. Redenen om vintage artikelen te kopen zijn:

–        Vintage kan goedkoper zijn of later een goede investering blijken te zijn

–        Vintage meubelen kunnen je woonkamer uniek maken en een mooie sfeer geven

–        Vintage biedt mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten

 

Goedkopere optie

Een veelvoorkomende reden om tweedehands meubels aan te schaffen is de besparing van veel geld om een nieuwe bank te kopen bij een woonboulevard. Voor mensen met een lager besteedbaar inkomen kan dit een weg zijn om voor minder geld toch een mooie en authentieke bank te kopen. Tegelijkertijd kan het voor mensen met een hoog inkomen een manier zijn om een unieke bank de kopen die is geïnspireerd op retrostijlen om zo in je woonkamer een artistieke retrosfeer te creëren.

https://dsco.nl/vintage-retro-meubels