Kijk op Interieur
Image default
Design en ontwerp

Ieder product is uniek

Iedereen brengt regelmatig een bezoekje aan de supermarkt om voldoende boodschappen in huis te halen. Daarbij letten de meesten op de houdbaarheidsdatum en kwaliteit van het product om er zeker van te zijn, dat je een bruikbaar product koopt. Aangekomen bij de kassa, zet je de boodschappen op de band of pak je een scanner, waarmee je alle producten scant. Steeds vaker zie je zelfscankassa’s bij supermarkten, wat het boodschappen doen voor velen een stuk sneller laat geschieden. Echter, die barcode zit niet alleen maar op het product zodat jij de prijs van het product te zien krijgt. Wil jij de achterliggende reden van etiketteren van producten weten? Lees dan snel verder!

Etiketteren en coderen van producten gebeurt onder andere door het coderingsbedrijf Koenig en Bauer. Al jaren zijn zij dé specialist bij wie je terecht kan voor etikettering van levensmiddelen, cosmetica, kabels en ga zo maar door. De labelprint is voor ieder product uniek, ondanks het feit dat veel producten identiek aan elkaar zijn. De reden hiervoor is dat producten traceerbaar moeten zijn voor leveranciers, aanbieders van de producten en consumenten. Beeld je maar eens in hoe een terughaalproces van producten eruit zou moeten zien zonder gecodeerde producten. Het terughalen van producten kan het geval zijn, wanneer er een bacterie zich in het product bevindt of er een serie producten is uitgegeven volgens een verkeerd recept. De codes zijn dan zo gemaakt, dat je precies kan herleiden bij wie de goederen terecht gekomen zijn en wie de producten moet innemen.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare codeerder, die over specialistische kennis beschikt en ervaring heeft met het maken van unieke labelprints? Contacteer dan snel Koenig en Bauer of breng een bezoekje aan de website om meer informatie in te winnen over het gericht coderen van producten.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/