Kijk op Interieur
Image default
Design en ontwerp

Folders drukken is nog steeds populair

Nog steeds laten veel marketeers folders drukken voor in hun marketing middelen. Folders blijven dus populair. Reclame en communicatie gaat veelal via de online kanalen, maar de beste marketingcampagnes bestaan uit zowel online als offline middelen.

 

Veel informatie? Laat een folder drukken

Folders zijn er in alle vormen en maten. Letterlijk alle maten, aangezien jezelf nog je gewenste formaat kunt doorgeven. Folders drukken is echt een ideale oplossing voor als je veel wilt vertellen over je diensten of een bepaald product. Ondanks de verschuiving naar online communicatie vinden veel mensen het nog steeds fijn om iets tastbaars in handen te hebben. Even rustig in de hoek van de bank lezen over wat jouw product of dienst voor hen kan betekenen.

 

En ze zijn niet alleen handig om uit te delen, maar ook om in drukbezochte ruimtes neer te zetten (in een houder), zoals een receptie of bij de kassa.

 

Folder of flyer?

Een flyer is kleiner en daardoor beter als je een kort bericht wilt verspreiden. Want  dan heb je immers ook al die ruimte nodig. Met een folder kun je – zoals eerder aangegeven – meer vertellen. Dat vertellen kan natuurlijk met tekst en beeld. Zowel folders als flyers kun je offset als digitaal laten drukken. Hieronder staan een aantal voorbeelden uitgewerkt voor als je geintersseerd bent in de mogelijkheden:

 

 

Offset drukken en digitaal drukken

Digitaal en offset drukken. De termen zeggen je misschien niet zo snel iets. Maar folders kun je dus offset laten drukken of digitaal. Beide levert het je een prachtige folder op, maar de drukwijze verschilt en daardoor ook de kosten

– Digitaal

Digitaal drukken kun je vergelijken met printen. Je computer stuurt de opdracht en je printer rolt de print er voor je uit. Dat is bij een drukkerij min of meer hetzelfde maar dan op grotere schaal. Qua handelingen en instellingen hoef je weinig werk te verrichten en dus is je drukwerk snel klaar. Meest geschikt voor kleinere oplages.

– Offset

Bij offset drukken gebruikt men een drukplaat van aluminium. De drukplaat drukt de print in het materiaal waar de inkt bij komt. Je ziet dat er hier al veel meer werk bij komt kijken. De opstartkosten liggen daardoor iets hoger dan bij digitaal je folder laten drukken.

Folders zijn dus heel veelzijdig. Je kunt veel informatie toch mooi beknopt vertellen. Bovendien kun je ze voor de meest uiteenlopende doeleinden inzetten. Van uitnodigingen, productlanceringen tot een kleine bedrijfsbrochure.

 

https://www.dwcprint.nl/drukwerk/folders-drukken