Kijk op Interieur
Image default
Vloeren

Houten vloeren: een leven lang stijl

De uitstraling en voordelen van houten vloeren

Duurzaamheid en stijl. Wanneer je kiest voor een houten vloer, kies je voor een schitterende vloer die een leven lang meegaat. Een houten vloer brengt sfeer in huis en is uitstekend te onderhouden. Met de juiste middelen is het goed bij te houden. Creon vloeren voert een ruim assortiment aan houten vloeren tegen een aantrekkelijke prijs. Aangezien houten vloeren verschillen in eigenschappen en uitstraling, is het belangrijk je hier goed in te verdiepen. Creon Vloeren geeft hierin gratis en vrijblijvend advies.

Verschillende houten vloeren

De planken van een parketvloer kunnen worden gemaakt van verschillende soorten hout. Het meest wordt eikenhout toegepast, maar ook notenhout, grenen, essen, esdoorn, teak en merbau.
De eikenhouten parketvloeren van Creon variëren in lengte. De vloeren bestaan uit kleine plankjes die tezamen één geheel vormen. De parketvloer kan zwevend gelegd worden.
Je kunt ook kiezen voor een massieve houten vloer. Deze bestaat uit massieve houten planken en heeft een bijzonder lange levensduur. Net als andere houten vloeren kan de massief houten vloer zwevend gelegd worden.
Een bekende, stijlvolle houten vloer is de visgraatvloer. Vroeger was dit erg prijzig, maar tegenwoordig is het minder kostbaar. Een visgraatvloer heeft diverse mogelijkheden in de grootte en in de legpatronen.

Het leggen van een houten vloer

De twee meest bekende manieren om een houten vloer te leggen zijn ‘zwevend leggen’ en ‘verlijmen’.
Een houten vloer zwevend leggen (bij voorkeur op een ondervloer van Creon) heeft als voordeel dat hij gemakkelijk weg te halen is bij een verhuizing. Onze houten vloeren met een klikverbinding kunnen zonder plintveren of lijm gelegd worden. Het is een relatief eenvoudig proces en ook deze vloer kan makkelijk weggehaald worden.
Je kunt een houten vloer ook ‘verlijmen’. Een verlijmde vloer werkt minder en is stabieler en ‘strakker’. Deze is echter niet te verwijderen zonder hem te slopen.

Advies en onderhoud

Creon Vloeren heeft alle expertise in huis om je te adviseren bij het uitkiezen en leggen van een perfecte vloer. Per e-mail of telefoon helpen de deskundigen van Creon je graag verder. Ook kun je langskomen in onze showroom. Onze medewerkers staan klaar om je uitvoerig te informeren. Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden met olie en was. Meer informatie over het onderhoud kun je in de online shop vinden. Bel of mail Creon Vloeren gerust voor al je vragen!

https://www.creon-vloeren.nl/houten-vloeren-parket.html