Kijk op Interieur
Image default
Vloeren

Een pvc vloer bestellen en laten leggen in uw woning?

PVC vloer

De polyvinylchloride (PVC) vloer is zeer duurzaam en gaat lang mee. De PVC vloer heeft verschillende product varianten waardoor voor iedereen een goede keuze te maken is.

PVC stroken

De PVC stroken zijn stroken met een dunne toplaag die op de volvinyl onderlaag ligt. De toplaag is van designvinyl met een dikte van 0.3 mm of 0.55 mm. de onderlaag van volvinyl wordt vastgelijmd op de ondergrond.

PVC kliksysteem

Een andere variant van de PVC vloer is een vloer met kliksysteem. Dit kliksysteem bevind zich in de onderlaag van de vloer. Het PVC kliksysteem is 4 mm tot 5 mm dik en wordt zwevend op de ondervloer gelegd. Deze ondervloer dient hard en stabiel te zijn.

PVC laminaat vloer

Bij de PVC laminaat vloer is de vinyl toplaag op HDF kernmateriaal gelijmd. Dit heeft als resultaat dat er een zeer stabiele en zwevende PVC vloer ontstaat. Deze vloer kan geplaatst worden als laminaatvloer, maar het zal de uitstraling en het onderhoud hebben van vinyl.

Plaatsing van de PVC vloer

Erg handig bij de plaatsing van de PVC vloer is dat de vloer beschikt over het handige Uniclic® systeem. Dit systeem zorgt er voor dat uw vloer snel te plaatsen is. Daarnaast is het een bijkomend voordeel dat de PVC vloer een egaliserende en isolerende ondervloer heeft. Dit komt door het HDF en de onderlaag die van kurk is. Deze eigenschappen zorgen er voor dat er geen extra ondervloer gelegd hoeft te worden, waardoor u tijd bespaart.

De toplaag is erg dun. Deze is maar 0.3 mm dik. Wilt u toch liever een dikkere toplaag? Alles is mogelijk. Een aantal decors zijn namelijk voorzien van een Embossing in Register structuur, waarbij de toplaag 0.55mm dik is. Hierbij zijn de houtnerven en noesten voelbaar. Deze PVC vloeren beschikken ook over een micro V-groef. Als u dit toch liever niet heeft, kunt u de keuze maken een decor te kiezen zonder V-groef.

Onderhoud van de vloer

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw vloer kunnen genieten. Hiervoor is het belangrijk om goed onderhoud aan uw vloer te plegen, dit zorgt ervoor dat uw vloer mooi blijft. De eerste reiniging van uw vloer dient u te doen na 48 uur na de installatie van de vloer. Erg handig is dat de vloer al gebruiksklaar is als de vloer droog is!

Om zo weinig mogelijk onderhoud aan uw vloer te hoeven doen is het belangrijk om een goede schoonloop-zone te creëren. Hierbij begint u bij de entree, waarbij de schoonloop-zone een groot gedeelte van het binnengelopen vuil vast houd. Dit zorgt er voor dat uw PVC vloer een langere levensduur heeft.

http://4yourliving.nl/pvc-vloer-en-vinyl-vloeren/