Kijk op Interieur
Image default
Vloeren

Parketvloer

Een parketvloer is vloerbedekking dat bestaat uit houten elementen. Deze elementen kunnen verschillen in grootte en leg-systeem. De platen zijn meestal 10 cm breed en kunnen aan elkaar gelijmd worden of in elkaar geklikt met een clicksysteem. Omdat een parketvloer is gemaakt van hout is het een natuurproduct en kan de vloer zich aanpassen aan de luchtvochtigheid en temperatuur. Dit betekent dat de vloer kan uitzetten en krimpen als het bijvoorbeeld warmer of kouder wordt.

 

Het verschil tussen parketvloer en laminaat

Soms worden parketvloer en laminaat vloeren door elkaar gehaald omdat het allebei houten vloeren zijn. Echter zijn er grote verschillen tussen deze twee vloer soorten. Een parketvloer is namelijk gemaakt van hout en is een natuurproduct. Hierdoor geeft het ook een heel natuurlijk effect. Laminaatvloer wordt gemaakt van MDF of HDF waar een houten print overheen is gemaakt. Over deze print is vervolgens een laag lak aangebracht zodat de print goed blijft zitten en beschermd wordt. Een ander groot verschil is de prijs. Zo is laminaat tussen de vijf en twintig euro voor één vierkante meter. Dit is een stuk goedkoper dan een parketvloer maar je zal laminaat ook sneller moeten vervangen.

 

Parketvloer

Bij parket ligt deze prijs een stuk hoger. Zo betaal je al snel tussen de 40 en 150 euro voor één vierkante meter. Dit is een stuk duurder maar de levensduur van een parketvloer is ook een stuk langer. Mits je deze goed onderhoud. Omdat laminaat niet van echt hout is komen hier sneller beschadigingen in. Deze beschadigen zijn een stuk moeilijker te repareren dan bij een parketvloer. Daarnaast kan je een parket vloer meerdere keren opnieuw schuren en afwerken waardoor je vloer er weer als nieuw uit ziet. Laminaat is eenvoudig zelf te leggen in tegenstelling tot parket. Parket moet gelegd worden door een specialist omdat het leggen en afwerken een stuk lastiger is dan bij een laminaat vloer.

https://www.vloerenroermond.nl/assortiment/parketvloer/