Kijk op Interieur
Image default
Vloeren

Twijfel je over het kopen van een laminaatvloer? Hier lees je alle voordelen

Twijfel je over het kopen van een laminaatvloer? Hier lees je alle voordelen

Als je een nieuwe vloer wil laten leggen, dan heb je een ruim aanbod aan mogelijkheden. De laminaatvloer is één van die mogelijkheden. De laatste jaren is deze in populariteit gestegen. Met alle voordelen, is laminaatvloer een aantrekkelijke keuze.

Op deze pagina vind je alle informatie en voordelen van de laminaatvloer.

Vier lagen

Laminaat bestaat uit vier lagen. Een toplaag, een bedrukte laag papier, een drager en de onderlaag. De toplaag is van kunststof en heeft een zo realistisch mogelijke look. De drager is vaak een HDF (High Density Fiberboard).

Dat betekent dat het een laag van op hoge dichtheid samengeperste houtsnippers is. Dit in tegenstelling tot de MDF, waarbij de dichtheid lager is. HDF is dus van betere kwaliteit dan MDF. Deze wordt dan ook het meest gebruikt.

Populair: kliklaminaat

Je kunt kiezen uit verschillende methoden om laminaat te leggen. De meest geliefde variant is kliklaminaat. Deze methode heeft een verbinding die de planken als het ware in elkaar klikt. Dit is makkelijk te doen en er is geen lijm bij nodig. Als je hier behendig in bent, kun je dit zelf doen. Het is echter ook mogelijk om een professional in te schakelen hiervoor.

De eenvoudigheid is een van de redenen waarom mensen voor kliklaminaat kiezen. Een ander voordeel is dat je beschadigde planken makkelijk kunt vervangen.

Kies je design

Je kunt voor verschillende designs laminaat kiezen. Naast het bekende houten design, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een fantasie- of steendesign. Deze zijn dan wel van kunststof, maar ze worden erg realistisch ontworpen zodat hout ook echt op hout lijkt.

Hiervoor kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een houten design met knoesten, spijkers of groeven. Dit laatste heeft naast het realistische effect ook nog een andere functie: het accentueert de kamerlengte van je ruimte. Als je weet welk design je wil, dan kun je kiezen uit verschillende kleuren.

Deze hebben ieder weer varianten die variëren van licht tot donker. Door al deze keuzemogelijkheden, heb je snel een laminaatvloer die geheel voldoet aan je wensen.

Nog meer voordelen

Dat zijn nog niet alle voordelen. Een van de hoofdredenen om voor laminaat te kiezen is namelijk dat het weinig onderhoud kost. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. De vloer zal nauwelijks verkleuren en is bestendig tegen de meerderheid van vlekken.

Ook beschadigen doet de vloer niet makkelijk: krassen en putten zijn bijna niet te vinden. Daarnaast is een laminaatvloer te combineren met vloerverwarming, wat veel mensen graag willen.

Een laminaatvloer kan in iedere ruimte gelegd worden. Wel moet je bij de keuze voor laminaatvloer in een vochtige ruimte, rekening houden met een vochtbestendige onderlaag. Als je dit wil, dan kun je het best om hulp en advies vragen aan de leverancier van je vloer.

Voor ieder budget

Een laminaatvloer is er al voor het laagste budget. Je hebt dan echter vanzelfsprekend vaak een laminaatvloer van lagere kwaliteit. Welke kwaliteit je nodig hebt hangt af van hoe zwaar het gebruik van de vloer is. Één van de betere kwaliteit laminaat is de Quick Step laminaat

Een slaapkamer mag bijvoorbeeld een lagere kwaliteit vloer hebben dan een woonkamer. De kwaliteit van een laminaatvloer wordt aangegeven met een cijfer dat varieert tussen de 21 en 34.

Hoe hoger het cijfer, des te beter de laminaatvloer. Ga je een laminaatvloer kopen? Kijk dan van tevoren welk cijfer het best past bij de ruimte waar je deze vloer wil leggen of ga hierover in gesprek met een expert.

https://www.laminaat123.nl/

Gerelateerde artikelen

Gietvloeren voor bedrijven

Een pvc vloer bestellen en laten leggen in uw woning?

Hoogpolig vloerkleed