Kijk op Interieur
Image default
Decoratie en accessoires

Hanglampen met stijl!

Je komt je gloednieuwe fantastisch kamer binnen en dan kom je erachter dat je nog geen lamp hebt hangen. Op je to-do list schrijf je op ‘hanglamp’. Maar wat voor hanglamp wil je eigenlijk? Want de keuze is reuze. Dit gebeurde mij vorige week, een week later en ik heb eindelijk te tijd gevonden om een hanglamp met stijl aan te schaffen! Het makkelijkste is natuurlijk even naar de Direct Lampen te rijden en snel een lamp aan te schaffen, maar dat past niet helemaal in mijn stijl. Ik heb een huis dat heel strak en ouderwets tegelijkertijd is, een huis uit de 18e eeuw. Maar helemaal gemoderniseerd, dus incl spotjes in de badkamer en in de slaapkamer gevestigt aan de balken. Echt een huis helemaal naar mijn stijl, maarja een hanglamp wat is nou leuk? Diezelfde avond zit ik in de woonkamer naar het plafond te kijken, mijn vriend komt binnen en vroeg zich af wat ik aan het doen was. Een zoektocht naar een lamp, leg ik hem uit. Wat wil ik eigenlijk? Wat past in dit huis? En ik moet natuurlijk ook aan de prijs denken. Als net starter kan ik natuurlijk geen designlamp aanschaffen, maar ik wil liever ook geen papieren vouwlamp.

Lampen in mijn Interieur

Mijn interieur is klassiek groen, met bruine tafels en stoelen, mijn staanlampen zijn twee oude telescoop lampen. Van die lampen die drie houten poten hebben en erboven op een lampenkap en lamp. Mijn andere lamp is een oude filmlamp. Mijn smaak is dus een combinatie van trend, trendloos, modern en klassiek. Super duidelijk uitgangspunt voor een hanglamp, NOT! Terwijl ik inmiddels pijn in mijn nek aan het krijgen ben door het plafondstaren, bedenk ik me om eens op internet te gaan grassduinen. Je weet nooit wat je daar kan vinden. Ik typ in ‘hanglamp in klassiek huis’, Marktplaats komt bovenaan in het aantal hits, maar ik besluit op afbeeldingen te drukken. Verschillende kroonluchter verschenen op mijn beeldscherm de ene nog groter dan de andere. Een kroonluchter, en ik staar weer naar het plafond en probeer het me voor te stellen. Nee, het is mooi maar niet voor dit huis dan heb ik net het idee alsof ik bij mijn oma op visite ben.

Ik zoek verder op het wereldwijde web en dan kom ik dè hanglamp tegen! Een prachtige oude fabrieklamp, van tin of staal, gemoderniseerd zodat hij gewoon in het stopcontact past, alles erop en eraan helemaal mijn smaak. Je ziet deze lampen vaker voorbij komen in de VT Wonen trends dus toen ik naar beneden scrollde kreeg ik bijna een hartverzakking, 455 euro!! Wow dat is duur! Daar kan ik een dikke maand van eten! Nee, de lamp mag maximaal 150 euro kosten.

Goedkope hanglampen

Hoe kom je aan zo’n lamp die niet zo duur is, inderdaad de rommelmarkt, Marktplaats, kringloop of zelfs de antiekmarkt! Goed, je hebt dan misschien niet precies dezelfde maar je komt toch aardig in de buurt. Morgen was het zaterdag, en dan zou ik van de hele dag ‘hanglampenzoekdag’ maken. Zo begon ik eerst op Markplaats met mijn kopje koffie erbij, daar vond ik een paar maar met de verkeerde aansluitingen en een beetje ver weg om te komen ophalen dus ze moesten verstuurd worden. Dus toen ik naar buiten ging liep ik eerst even langs ‘kontact’ dat is een winkel voor lampenaansluitingen. Ik liet de mannen de foto van Marktplaats zien en zij lieten me vervolgens zien wat ik allemaal moest aanschaffen om de lamp in het stopcontact te stoppen. Als ik de lamp had gekocht kon ik bij hen langsgaan en zij zouden me helpen, beetje veel gedoe maar okee alles was mogelijk. Mijn volgende stop was de kringloop, even kijken wat zij te biedden hadden. Helaas daar vond ik niks wat ook maar enigzins leek op de fabriekslamp maar wel een hele leuke poef! Twintig minuten later liep ik met de poef, naar de rommelmarkt. Veel kleren, veel decoratie en een leuke oud Engelse koffer. Leek perfect voor de winterspullen; handschoenen, mutsen, sjalen prachtig onder mijn kapstok. Een uur later liep ik naar buiten met een poef en een Engelse koffer. Volgende stop de antiekmarkt, terwijl ik langs de kraampjes liep me mijn Engelse koffer en poef, viel mijn oog op een prachtig dienblad. Zo een van gietijzer met mooie krullen. Tien minuten later stond ik met mijn gietijzeren dienblad, Engelse koffer en poef mijn vriend te bellen, dat ik helaas niet was geslaagd voor een hanglamp. Hij vertelde dat hij thuis om me zat te wachten met een cadeautje. Ik wist niet hoe snel ik naar huis moest rennen, want ik ben gek op cadeautjes. Thuis aangekomen staat mijn vriend al op me te wachten, ik trek het pakpapier open en daaronder zit het mijn prachtige fabriekshanglamp bijna dezelfde als de design versie. Met een stekker en de juiste watt, deze hanglamp is tijdloos en zo tof, die ga is dus nooit en te nimmer vervangen. Dus ik vroeg hem waar hij hem vandaan heeft. Vol trots geeft hij antwoord: “Direct Lampen”.

https://www.directlampen.nl/