Kijk op Interieur
Image default
Decoratie en accessoires

Verticale tuin, Een eigen kruidentuin of bloementuin

Verticale tuin kan overal

De Verticale tuin is tegenwoordig op veel plekken te zien en wint dan ook zeker terrein. Ideaal voor een toepassing in kleinere ruimtes en kleine tuinen.

Op flatgebouwen in de grote steden en op kunstwerken bijvoorbeeld komt de verticale tuin steeds vaker voor. Omdat de groene wand meer zuurstof opneemt, geluiddempend is en isolerend heb je meerdere vliegen in een klap.

Hang de Verticale tuin, plantentas of woolly pocket op het balkon, in de serre, binnenshuis aan de wand, patio of binnenplaats, patio. Het is niet moeilijk om op deze manier een groene wand te maken. 

Je eigen kruidentuin, bloementuin kweken

Het is heel erg gezond om je eigen moestuin te maken en zeer interessant om te zien hoe alles groeit. Zoals kruiden, groente, zaden, bloemen. Basilicum en Oregano zijn makkelijke kruiden om mee te beginnen. Maar diverse groentes kweken is eveneens niet zo moeilijk. Alleen water geven en wachten tot het groeit. Dit kan echt op het balkon gedaan worden.

Echte planten versus kunst planten

Het is niet nodig om er persé echte planten of bloemen in deze Plantentas te plaatsen. Want ook kunstbloemen of kunstplanten staan er net zo goed prachtig in en is zeer praktisch. Als je toch een kleurige en fleurige omgeving wilt maken zonder al te veel onderhoud is het ideaal.

Het materiaal van de verticale tuin is voorzien van hoogwaardig vilt wat het water goed opneemt. Hier hoeft alleen wat aarde en zaden, planten of bloemen of wat jou smaak is aan te schaffen, in de zakken te planten. Met simpelweg een schroef aan de muur is de tas eenvoudig met te bevestigen aan del lussen.

Als er dus plek over is in de serre op het dakterras, of aan de saaie witte muur of donkere betonnen muur dan kan dit lekker opgevrolijkt worden met fleurige en kleurige bloemen, planten of kruiden. Het zorgt eveneens voor een gezonde leefomgeving.

 

Waarom een Verticale tuin?

  • Gezond
  • Neemt Zuurstof op
  • Verticale tuin 2 zakken, 4 zakken, 3 zakken, 12 zakken
  • Isolerend
  • Beter voor de acoustiek
  • Meteen een mooi resultaat
  • Ruimtebesparend
  • Altijd wel ergens een plekje

KunsthaagEU verkoopt de verticale tuin in diverse maten. Ze zijn 24 / 7 te bekijken en te bestellen in onze webshop.

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/verticale-tuin/