Kijk op Interieur
Image default
Decoratie en accessoires

Kappen van acrylaat

U heeft ze onbewust wel eens gezien, kostbare of unieke objecten onder een plastic kap. Zo’n kap is gemaakt van acrylaat. Dit kunststof materiaal wordt ook wel plexiglas, PMMA of perspex genoemd. Het is u misschien nooit opgevallen, zo’n kap. En dat is nou juist de meerwaarde van een acrylaat kap zoals u hier kunt bekijken. Zonder dat deze echt opvalt of het zicht belemmert, kunt u alles zien wat er onder zo’n kap ligt. Want acrylaat is zelfs helderder dan glas, dus zonder dat u het beseft bekijkt u zo’n object zonder de kap direct waar te nemen. 

Waarom acrylaat kappen

Acrylaat kappen worden gebruikt om meerdere redenen. Ten eerste om het object te beschermen tegen aanraking. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig eeuwenoud boek. De kap zorgt ervoor dat men het boek niet kan aanraken zodat het beschadigd kan raken. Een tweede reden is de beveiliging van het object. Stel dat u op een zuil een prachtig, exclusief horloge wilt presenteren. De kap zorgt er in dit geval voor dat het object niet voor het grijpen ligt. Omdat acrylaat een hard materiaal is, is deze breuk- en slagvast. Niet eenvoudig kapot te slaan dus. Nog een reden is dat de kap het object beschermt tegen stof en vuil. Zeker als je denkt aan musea waar objecten jaren achtereen tentoon gesteld worden.

Meer voordelen van acrylaat kappen

Acrylaat is een materiaal dat weerbestendig is. U kunt dus rustig een kap buiten gebruiken. Het materiaal is UV-bestendig en verkleurt niet. Bovendien is het kraswerend. Dat acrylaat vaak als vervanger van glas wordt gebruikt komt ook omdat het vele malen sterker is dan glas en – wat ook een groot voordeel is – vele malen lichter in gewicht. Acrylaat kan relatief eenvoudig worden bewerkt. Boren, verlijmen, zagen, bedrukken; er zijn vele mogelijkheden. De kappen worden vrijwel altijd op maat gemaakt.

http://www.vinkacrylaat.nl