Kijk op Interieur
Image default
Badkamer en toilet

Fantastische pluspunten voor het vrijstaande bad

Een vrijstaand bad kan een geweldige aanvulling zijn voor elk huis, doordat het een middelpunt van aandacht vormt in de badkamer en zeer zeker een gespreksonderwerp voor uw gasten die een kijkje komen nemen in uw nieuwe badkamer. Zeker in het geval van een moderne en hedendaagse smaak is een vrijstaand bad de ideale keuze voor uw interieur omdat een dergelijk bad verkrijgbaar is in veel maten en vormen. Enkele van de populaire vormen van deze baden zijn: rechthoekig, boot-vormig en eivormig. Door het gebruik van de modernste ontwerptechnieken en zeker ook moderne materialen, zijn deze baden zijn in staat om af te wijken van de gebruikelijke standaard vorm. De moderne vrijstaande baden worden voornamelijk vervaardigd uit Solid Surface , een materiaal dat duurzaam en sterk is maar tegelijkertijd ook echt warm aanvoelt. Daarnaast is er natuurlijk nog steeds het traditionele vrijstaande gietijzeren bad, maakt vooral Bette zijn ligbaden van staal en emaille en zijn er modellen uit andere materialen zoals koper of bamboe.

Aandacht voor het plaatsen van een vrijstaand bad

Bij het kiezen van een vrijstaand bad dient u, meer dan bij een gewoon ligbad, te letten op de mogelijkheden van het installeren van aan- en afvoer leidingen. Het verleggen van de leidingen onder de vloer naar het centrale punt in de badkamer is namelijk niet altijd mogelijk. Bij een betonvloer is dat soms echt een uitdaging en ook dient de afvoerleiding over voldoende afschot te beschikken. Dan is het in het badkamerontwerp dichterbij de muur plaatsen van het vrijstaande bad in de badruimte misschien een betere optie. Niet alle baden beschikken over aansluitpunten aan de onderzijde die door het bad naar boven voeren voor het aansluiten van de badkraan. Dat maakt soms de installatie van een vrijstaande badkraan direct naast het bad noodzakelijk. Met zijn chromen of RVS staanders kan een dergelijke staande kraan een verrijking voor de badkamer zijn. Met meer ruimte onder de vloer nemen ook de mogelijkheden voor andere oplossingen toe. Bijvoorbeeld door het monteren van de Multiplex Trio E-serie van Viega, een luxe op afstand bedienbare kraan die de techniek erachter in een montage unit verbergt.

Waarom zou u kiezen voor een dergelijk ligbad

Gebruik van verschillende soorten materialen, vrijstaande baden worden gemaakt van verschillende soorten materialen zoals hout, acryl, steen en metalen zoals staal, koper en gietijzer. Dergelijke baden zijn erg geschikt voor het creëren van toegevoegde waarde aan het sanitair en de inrichting van de badkamer in het algemeen. Een vrijstaand bad is anders ontworpen en zijn in staat een geweldig design statement te geven aan het interieur van de badkamer. Van klassiek naar hedendaags en minimalistisch, het is allemaal afhankelijk van de vorm en het gekozen model. Deze ligbaden worden ontworpen in verschillende vormen en maten zodat ze ook een goede keuze bieden in termen van lengte, diepte en de ligvorm. Ondiepe baden die meer geschikt zijn voor kinderen of een extra diepe en grote maat voor het genieten door grotere volwassenen, met een vrijstaand bad is dit allemaal te realiseren. Door de geringe ruimte die in beslag wordt genomen is een vrijstaand bad in een kleine badkamer ook een mogelijkheid die bijzonder goed gerealiseerd kan worden.

http://www.sani-bouw.nl