Kijk op Interieur
Image default
Verbouwen

Energiebron van radiatoren

Op koude dagen kunnen huiseigenaren een radiator gebruiken om hun huis warm te houden. In principe zijn radiatoren huishoudelijke apparaten die warmte uitwisselen. Het is een van de vroegste en een van de meest succesvolle methoden die worden gebruikt om gebouwen te verwarmen. In de meeste gevallen bestaan ​​ze uit holle metalen panelen die de binnentemperatuur van een woning kunnen verhogen. Dit artikel informeert u over twee warmtebronnen van generatoren.

Een Stoom radiator

Stoom radiatoren zijn in feite radiatoren die warmte creëren door het gebruik van stoom. Stoom heeft het voordeel dat het met zijn eigen druk door leidingen kan stromen. Dit elimineert de noodzaak van een pomp in dit proces. Hierdoor werd het in het verleden wijdverbreid gebruikt. Het is ook veel eenvoudiger om stoom dan heet water door enorme en hoge gebouwen zoals wolkenkrabbers te sturen, dankzij het geringere gewicht van stoom. Stoom radiatoren zijn echter intrinsiek minder effectief vanwege de hogere temperaturen waarbij ze werken. Dit resulteert uiteindelijk in een grotere hoeveelheid ongewenst warmteverlies. Verder maakt het ook “stoomhamer”, dat zijn de luidruchtige rammelende en bonzende geluiden die kunnen worden geproduceerd door stoompijpen en radiatoren. Dit zorgt ook voor een aanzienlijke hoeveelheid spanning op de buis. Stoom radiatoren leiden ook vaak tot condensvorming in leidingen en radiatoren die niet meer iets schuin in de richting van de ketel staan.

Warm Water Radiatoren

Warm Water Radiatoren maken gebruik van warm water om warmte in een kamer te verspreiden. Warm Water Radiatoren hebben een afgesloten holle metalen container die kan worden gevuld met warm water via zwaartekracht, een pomp of convectie. Het zijn de componenten waaruit een warm water radiator bestaat. Het warme water koelt uiteindelijk af en zakt naar de bodem van de radiator. Het water wordt dan uit een pijp aan het andere uiteinde van de radiator geperst omdat het warmte afgeeft. In tegenstelling tot stoom radiatoren maken warmwater radiatorleidingen gebruik van anti-hamer voorzieningen die vaak worden toegevoegd om de hoeveelheid geluid die optreedt te voorkomen of te verminderen. Warm Water Radiatoren zijn er volop, zoals een designradiator, die ook nog eens een mooie uitstraling hebben. Wanneer geïnstalleerd, verhogen de radiatoren het uiterlijk en de temperatuur van uw huis.