Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Zo verbeter je de akoestiek in jouw ruimte

Heb jij ook last van gegalm of vele echo’s in jouw ruimte? Dan wordt het hoog tijd dat je de akoestiek van die ruimte verbetert. Niet alleen is gegalm ontzettend irritant en zijn die harde geluiden erg storen, het leidt ook ontzettend erg af. Waardoor jouw productiviteit flink naar beneden gaat.  Het is dus van groot belang dat jij zorgt dat de akoestiek in jouw ruimte goed is. Maar hoe kan je die verbeteren? 

De oorzaak 

Voordat we kijken naar hoe je de akoestiek kan verbeteren is het belangrijk dat we de oorzaak van een slechte akoestiek bekijken. Een slechte akoestiek wordt veelal veroorzaakt door het vele gebruik van geluid weerkaatsende materialen. Doordat deze materialen de geluidsgolven niet absorberen maar juist terugkaatsen ontstaat er galm en echo.  

Akoestische panelen 

Heb je echt ontzettend veel last van een slechte akoestiek? Dan is het slim om te investeren in akoestische panelen deze panelen zijn speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk geluidsgolven te absorberen. Waar deze vroeger groot dik en niet goed in een interieur pasten heb je nu akoestischepanelen in alle vormen, kleuren en maten. Zo kan jij in jouw interieur deze panelen in jouw design meenemen en ook nog eens de akoestiek drastisch verbeteren. 

Spanplafonds 

Eén van de delen van jouw interieur die het meeste geluid weerkaatst is het plafond. Een plafond is nu een maal meestal gemaakt van een hard en stevig materiaal, en bestrijkt uiteraard de gehele oppervlakte van jouw ruimte. Gelukkig is hier een oplossing voor. Namelijk een spanplafond. Een spanplafond is gemaakt van stof die de geluidsgolven beter absorbeert dan normale plafonds, Hierdoor ontstaat er minder echo en galm, en heb jij dus minder geluidsoverlast 

Vloerkleden en gordijnen 

Mocht je een iets minder intensieve oplossing willen? Dan kun je beginnen met een mooi vloerkleed of dikkere gordijnen. Over de afgelopen jaren zijn laminaat, veel glas en gordijnen die veel licht doorlaten steeds populairder geworden. Helaas absorberen deze materialen heel weinig geluid. Waardoor er dus veel galm en echo ontstaat. Door een vloerkleed op je laminaat vloer te leggen en dikkere gordijnen te nemen introduceer je materialen in je interieur die geluid beter absorberen en zo wordt een deel van de slechte akoestiek verholpen.