Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

Aan je bureau staan is beter dan de hele dag zitten op een bureaustoel. Het brengt diverse voordelen met zich mee, zowel op het gebied van gezondheid als productiviteit. We zijn namelijk niet gemaakt om de hele dag te zitten. Helaas doen we dat nog wel (veel te veel). Als jij een van deze mensen bent, overweeg dan om een zit-sta bureau aan te schaffen. De bureaus van Officetopper.com maken het gemakkelijker om de hele dag zitten en staan af te wisselen, waardoor je jezelf aan het eind van de dag minder vermoeid voelt en daarnaast tal van andere voordelen ervaart. Hier zijn drie van de grootste voordelen van een zit-sta bureau in je kantoor of werkruimte.

1. Beter voor je gezondheid

Zitten kan de bloedstroom verminderen, wat betekent dat je spieren niet zoveel zuurstof krijgen als anders. Te lang zitten is zelfs in verband gebracht met allerlei gezondheidsproblemen, van hartaandoeningen tot obesitas. Omgekeerd, stimuleert regelmatig opstaan ​​de bloedstroom en stimuleert het een gezonder cholesterolgehalte. Ook ervaren veel mensen lage rugpijn na te lang zitten, maar zit-sta bureaus kunnen dat helpen voorkomen. Terwijl je zit worden de spieren aan de voorkant van je heupen verkort. Door regelmatig op te staan, kun je deze spieren strekken en hebben ze meer tijd om te ontspannen als je weer gaat zitten. Dit is vooral belangrijk als je de hele dag zittend werkt. Werken aan een zit-sta bureau stimuleert ook om de hele dag door te bewegen in plaats van urenlang op één plek te zitten of te staan, zoals veel mensen nu doen. Je loopt een stuk makkelijker van je bureau vandaan om even een klein ommetje te maken, of simpelweg een bakje koffie te halen. We zijn nu eenmaal mensen en mensen zijn niet gebouwd om lange periodes achter elkaar te zitten!

2. Verbeterde productiviteit

Een zit-sta bureau kan je helpen om je productiviteit te verhogen. Als je staat terwijl je werkt, houdt het je hersenen actiever en dat leidt weer tot een verhoogde graad van scherpte en productiviteit. Studies hebben zelfs aangetoond dat staan tijdens het werk de productiviteit van werknemers met 11% heeft verhoogd. Als we de hele dag zitten zonder pauzes te nemen om op te staan en te bewegen, sturen onze hersenen geen signalen meer naar ons lichaam dat we moeten bewegen en gefocust moeten blijven. Staan vereist dat we nadenken over wat we doen om taken uit te voeren en gefocust en alert te blijven.

3. Kostenefficiënt

Dit is een voordeel waar veel mensen vaak niet bij stilstaan, maar een zit-sta bureau is goed voor de portemonnee. Wanneer iemand zich productief, voldaan en gezond voelt, is de kans een stuk kleiner op ziekteverzuim. Dit is voor de werkgever natuurlijk een groot voordeel, maar ook voor de werknemer. Het scheelt weer een doktersbezoek, sessie bij de fysiotherapeut of een doosje pijnstillers. En buiten dat; wie wil er nu niet gezond blijven?