Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Waar let je op bij het kopen van een sta-op fauteuil?

Zeker als je ouder wordt, kan het steeds moeilijker worden om goed uit een stoel te komen. Dan kan een sta-op fauteuil een enorme hulp zijn. Met een sta-op fauteuil kun je weer makkelijk in de benen komen, zonder dat je hulp nodig hebt van een ander. Dat houdt je dus zelfstandig. Bovendien heb je zo ook minder kans dat je valt bij het opstaan.

Passend bij jouw kamer

Er zijn allerlei punten van aandacht die ervoor zorgen dat je tot de juiste aankoop komt. Zo moet je vooraf helder hebben waar je de stoel wil neerzetten en bekijken hoeveel plek je daarvoor moet reserveren. Over het algemeen is een sta-op fauteuil vrij groot. Daarnaast is het zo dat er diverse kleuren en materialen zijn voor een sta-op fauteuil. Ga dus voor iets dat ook direct goed past bij jouw interieur.

Persoonlijke afstelling

Het is bijzonder belangrijk dat je een sta-op-stoel goed afstelt. Het is dan ook handig om bij een meubelzaak of zorghulpwinkel een sta-op-stoel uit te proberen. Een stoel moet passen bij jouw lengte. Als je bijvoorbeeld langer bent dan 190 cm dan moet de rugleuning 95 cm zijn. De bovenkant van jouw hoofd moet namelijk uitkomen bij de bovenkant van de rugleuning. Het is ook mogelijk dat een fysiotherapeut meehelpt bij het zorgen voor de juiste sta-op-stoel en deze goed afstelt. Verder is de diepte van de stoel ook belangrijk. Als de stoel niet diep genoeg is, kun je last krijgen van jouw stuitje. Is de stoel te diep dan kunnen jouw bloedvaten bij de knie afgeknepen worden. Daarnaast is het belangrijk dat de stoel de juiste breedte heeft en je de armen goed kwijt kunt op de armsteunen.

Al met al is het ook erg belangrijk dat de stoel op maat af te stellen is. Informeer je dus goed en vraag gerust ook jouw fysiotherapeut om advies.

Hoek fauteuil verwarring

Er zijn verschillende soorten sta-op fauteuil. Sommige mensen noemen een sta-op fauteuil ook wel een hoek fauteuil. Dit gebeurt als ze een sta-op fauteuil kopen in een winkel met allerlei hoekbankstellen. Een hoek fauteuil is een fauteuil geschikt voor in een hoek. Een sta-op fauteuil is dus niet een hoek fauteuil. Als je dus een hoek fauteuil zoekt, zou je zomaar een sta-op-stoel kunnen tegenkomen.

https://hoekbankstellen.nl/product-category/fauteuils/v