Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Het reinigen van een vloerbedekking

We hebben het allemaal wel eens, dat er een glas drinken van de tafel valt of een kommetje soep omkiept. Dat is heel vervelend wanneer je vloerbedekking hebt. Zo’n vlek gaat er niet zo makkelijk uit, maar dat mag de pret van een vloerbedekking niet bederven! Wanneer zo’n glas drinken of dergelijke valt en je vloerbedekking raakt, is het belangrijk om meteen actie te nemen en het zo snel mogelijk er uit te halen. Mocht je hier te lang mee wachten, kan het zijn dat de vlek blijft zitten, er niet meer uit gaat en dat veroorzaakt nare geurtjes en kleurtjes!

 

Vloerbedekking laten schoonmaken of zelf reinigen?

Er zijn een paar manieren om zelf je vloerbedekking zo schoon mogelijk te krijgen na een vlek. Het makkelijkst zou een stoomreiniger zijn, maar niet iedereen heeft deze in huis. Dan zijn er nog een trucjes die je zou kunnen proberen. Zoals bruisend mineraalwater. Gooi dit niet met massa’s over de vlek heen, maar doe een beetje in een sprayfles(kan ook een plantenspuit zijn) en spray vervolgens op de vlek. Nu kun je met een droge doek eroverheen gaan. Groene zeep is ook een wondermiddel. Dep de groene zeep op het vloerkleed en haal het met een natte doek eraf, deze stap kun je herhalen indien dit nodig is. Met een laagje scheerschuim zou je de vlek er ook uit kunnen krijgen. Wrijf het scheerschuim goed het kleed in en haal het met een handdoek en heet water eruit. Je kunt zelf creatief zijn met deze trucjes, maar je kunt ook je vloerbedekking laten schoonmaken door de professionals. Zo hoef je zelf geen moeite te doen en weet je zeker dat je vloerbedekking er weer uit ziet zoals nieuw!

 

Het schoon houden van een vloerbedekking

Het kan een hele uitdaging zijn om een vloerbedekking schoon te houden, maar toch is dit nodig als je je bezoek niet wilt afschrikken! Je kunt namelijk een witte vloerbedekking hebben, al heb je na een tijdje niet meer door dat de kleur stiekem toch aan het veranderen is naar beige. Het is dus belangrijk dat je wekelijks stofzuigt, misschien nog wat vaker dan 1 keer per week. Zo voorkom je dat het stof en ander vuil er dieper in gaat zitten. Het is dan ook slim om tegen de richting van de vloerbedekking te stofzuigen, zodat je grondig alle haren en stof eruit kan krijgen.

http://vloerbedekkingreinigen.nl/