Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Zo haal je het meeste uit je work-out

Een fanatieke sporter zorgt goed voor zijn of haar lichaam. Sporten alleen is niet genoeg. Sterker nog, alleen sporten is vrijwel zinloos, als je hiernaast slecht eet, weinig slaapt en de volgende dag weer hard wil knallen in de sportschool. Je lichaam krijgt zo niet de kans om te herstellen en je zult op langere termijn juist schade aanrichten. Hier zijn drie tips om het meeste uit je work-out te halen.

 

Goede nachtrust

Soms voelt het zinloos, 8 uur lang liggen met je ogen dicht. Maar je lichaam is eigenlijk heel hard aan het werk. Zowel mentaal als fysiek ben je aan het genezen als je slaapt. Je krijgt energie terug voor de volgende dag en je lichaam geneest weer. Het verschilt per persoon, hoeveel slaap je nodig hebt. Voor de meeste mensen is dit 7-8 uur per nacht.

 

Voeding

Je lichaam heeft eten nodig om energie uit te halen. Het is belangrijk om te letten op wat je eet. Ook dit is voor iedereen anders. De ene reageert goed op vetten, de ander op koolhydraten. Koolhydraten geven energie aan je hersenen, je kunt daarom het beste een koolhydraatrijke maaltijd eten voor je gaat sporten. Proteïne helpt bij het herstellen van je lichaam. Spieren bestaan voor zo’n 80% uit proteïne. De hoeveelheid die je nodig hebt, hangt af van je geslacht, leeftijd en gewicht. Neem ongeveer een uur na je bezoek aan de sportschool een portie whey proteïne concentraat, om het spierherstel te bevorderen.

 

Herstel

Als je veel van je spieren vraagt, maak je kleine scheuren in de spiervezels. Soms zijn ze zo klein , dat je er geen last van hebt. Als je er wel last van hebt, heet dat spierpijn. Dit is eigenlijk een kleine blessure en moet je genoeg tijd gunnen om te kunnen genezen. Daarom is het slim om de getrainde spiergroep minimaal 48 uur rust te geven.

 

 

 

https://bestwayingredients.com/