Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

De badkamer renovatie begint hier!

Het renoveren of wel vernieuwen van de badkamer is een groot project, wat je vaak maar één of twee keer zal doen. Het is daarom zeker begrijpelijk dat je niet weet waar je moet beginnen. In deze blog gaan we je op weg helpen, lees verder zodat je gelijk kunt starten.

Inspiratie op doen

De eerste stap is inspiratie op doen. Je kunt dit gemakkelijk doen via google, Pinterest of catalogussen van badkamerwinkels.

Bekijk wat je mooi vind en wat je allemaal in de badkamer wilt hebben. Zo hebben sommige mensen de voorkeur aan een bad, sommige mensen hebben de voorkeur aan een douche met doucherek en sommige willen een bad én een douche met doucherek.

Houdt rekening met je budget

Het is leuk om te dromen, maar houdt je budget in je achterhoofd. Bekijk welke elementen je allemaal wilt vernieuwen en wat het allemaal gaat kosten. Bespaar zeker geen geld op specialisten! Indien het niet goed wordt geplaatst kunnen er lekkages ontstaan. Door een lekkage kan je plafond van de beneden verdieping of je tegelwerk op de nieuwe badkamer beschadigen, dan wordt het wel een heel dure grap!

Bezoek een specialist

Als je hebt besloten of je een douche met doucherek of een ligbad wilt, kun je naar een specialist gaan. Zij zullen samen met jou een plan maken, zo kun je gelijk afspraken maken met andere specialisten, zoals loodgieters en tegelzetters.

De oude badkamer eruit

Je kunt dit laten doen door een sloopbedrijf, zo ben je verzekerd van een goede verwijdering van de oude badkamer. Je kunt echter ook geld besparen door dit zelf te doen. Dit adviseren we alleen aan handige personen. Als je niet handig bent kun je alsnog onnodige schade maken of water schade.

Het is wel belangrijk om de oude badkamer fatsoenlijk te verwijderen, voordat de tegels kunnen worden geplaatst. Doe dit dus op tijd, des te sneller kun je genieten van je nieuwe badkamer!

https://luxebadkameraccessoires.nl/doucheaccessoires/