Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

De verschillen tussen haartransplantaties en haarimplantaties

Haartransplantaties en haarimplantaten zijn twee populaire opties voor mensen die hun uiterlijk willen verbeteren door haarverlies aan te pakken. Bij beide procedures wordt haar getransplanteerd van het ene deel van het hoofd naar het andere, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In deze blog leggen wij die verschillen aan u uit.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haar uit een deel van het hoofd wordt verwijderd en naar een ander deel wordt getransplanteerd. De meest gebruikelijke methode van haartransplantatie is het nemen van haar van de achterkant of zijkanten van het hoofd, dat vervolgens wordt getransplanteerd naar het deel van het hoofd dat dunner wordt of kaal wordt.

Wat is een haarimplantatie?

Een haarimplantaat is een minder ingrijpend alternatief voor een haartransplantatie. Bij deze procedure wordt synthetisch of echt menselijk haar in de hoofdhuid geïmplanteerd met behulp van speciale naalden of haken. In tegenstelling tot een haartransplantatie is er voor een haarimplantatie geen operatie nodig.

Wat is zijn de verschillen?

Haartransplantaties worden meestal uitgevoerd met donorhaar van de achterkant van het hoofd, dat vervolgens wordt getransplanteerd naar het kalende gebied. Dit kan er natuurlijker uitzien, omdat het getransplanteerde haar qua kleur en textuur overeenkomt met het bestaande haar van de patiënt.

Bij haarimplantaten daarentegen worden kunstmatige synthetische vezels of echt menselijk haar van een andere bron gebruikt. Deze vezels of strengen worden dan in de hoofdhuid geïmplanteerd op een manier die vergelijkbaar is met hoe haartransplantaties worden uitgevoerd.

Haarimplantaten kunnen een betere optie zijn voor mensen die niet genoeg donorhaar hebben voor een traditionele haartransplantatie, of voor mensen die een directer resultaat willen. Haarimplantaten kunnen echter duurder zijn en meer onderhoud vereisen dan haartransplantaties. 

Zantman Kliniek

Uiteindelijk zal de beste optie voor de behandeling van haaruitval van persoon tot persoon verschillen. Een gesprek met een specialist op het gebied van haaruitval kan u helpen bepalen welke procedure voor u de juiste is. Op zantmankliniek.nl kunt u terecht voor al uw vragen rondom haartransplantaties en haarimplantaties.

 

https://www.zantmankliniek.nl/