Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Waterbesparende douchekop voor 50 procent waterbesparing

In Nederland gebruiken we gemiddeld 119 liter water per persoon per dag. En ruim 40% daarvan wordt gebruikt bij het douchen. Met een waterbesparende douchekop van Niebla snoep je hier de helft vanaf. Dat scheelt je dus 24 liter water per dag per persoon. Reken zelf maar uit hoeveel je dat per jaar scheelt. 

Besparen met een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop kost maar een paar tientjes en bespaart naast water ook energie. Want die 24 liter per dag aan warm water die nu niet meer uit je douchekop komt, hoeft ook niet meer opgewarmd te worden. Zo verdien je je waterbesparende douchekop in een paar maanden weer terug. En bespaar je daarna dus maandelijks substantieel op je water- en energiekosten.

Comfort onder de douche

Mensen vragen zich vaak af of ze niet inleveren op comfort met een waterbesparende douchekop. Maar de ingenieuze techniek in de Niebla douchekop laat waterstralen op elkaar botsen en creëert zo 300.000 kleine druppeltjes per seconde. Dat zorgt voor nevel, maar dan met grotere druppels, die een groot oppervlak met een minimaal volume combineren. Veel ‘nat oppervlak’ dus met minimaal water verbruik.

 

Reacties van klanten van Niebla

Ter illustratie, dit zijn een aantal reacties van mensen die een waterbesparende douchekop van Niebla gebruiken:

  • “De werking van de douchekop is perfect, het feit dat er minder water over je heen komt ervaar je niet.”

  •  “Het is even wennen maar na drie douche beurten wil je niet anders meer. Waterbesparing is echt zeker de helft.”

  • “Goedgekeurd door het hele gezin. Geen comfortvermindering, in tegendeel, en wel een significante besparing.”

  • “De douchekop heeft een bepaalde techniek van sproeien, wat ik echt als zeer prettig ervaar als ik sta te douchen.”

 

Enorme energie en water besparing

Zo zorg je ervoor dat je zonder het echt te merken grote hoeveelheden water, energie en geld bespaart. Een huis waar 4 mensen wonen, bespaart jaarlijks bijvoorbeeld al snel evenveel energie als dat opgewekt wordt door 8 zonnepanelen. Zo maakt de waterbesparende douchekop behoorlijke impact op het milieu en op je portemonee!