Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Vier belangrijke voordelen van houten jaloezieen

Houten jaloezieen, ze lijken wel nooit eerder zo populair te zijn geweest als tegenwoordig het geval is. Het klopt inderdaad dat voor de meeste mensen de keuze voor jaloezieen van hout al snel is gemaakt. Dat is het gevolg van de verschillende, interessante voordelen die er aan verbonden zijn. We maken wat dat betreft in eerste instantie alvast een onderscheid tussen vier zeer interessante voordelen. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu precies zijn? Waarom dan nog langer wachten? Lees snel verder en je kan meteen kennismaken met deze interessante voordelen van houten jaloezieen hier op deze pagina!

            1.) Je kan ze laten schilderen in een kleur naar wens

Wanneer je houten jaloezieen voor in je woning gaat bestellen kan je eigenlijk twee dingen doen. In eerste instantie kan je ze gewoon naturel laten. Dit betekent dat de charme van het hout wordt verkozen boven bijvoorbeeld een kleurtje dat past bij de stijl van je interieur. In het tweede geval kan je ervoor kiezen om de structuur van het hout te behouden, maar kan je er wel een leuk kleurtje aan geven. Voor welke van deze twee opties jij zal kiezen is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Echter, heb je bijvoorbeeld een mooi, landelijk interieur in een witte kleur gerealiseerd? In dat geval spreekt het voor zich dat je wellicht zal willen kiezen voor het kopen van houten jaloezieen in het wit. Wil je ze op een later tijdstip terug een ander kleurtje geven? Dan is ook dat uiteraard perfect mogelijk.

            2.) Houten jaloezieen isoleren uitstekend

In een tijd waarin de energiekosten de pan uitswingen spreekt het voor zich dat mensen steevast op zoek zijn naar mogelijkheden om hun energieverbruik enigszins terug te kunnen dringen. Dat is mogelijk op tal van verschillende manieren, maar ook houten jaloezieen kunnen op dit vlak zeker een interessante en belangrijke rol spelen. Voor houten jaloezieen geldt namelijk dat het natuurlijke karakter van hout ervoor kan zorgen dat warmteverlies op een efficiënte manier tegen kan worden gehouden. Let wel, de mate waarin dit kan gebeuren is natuurlijk wel afhankelijk van nog heel wat andere factoren.

 

Houten jaloezieen mogen dan in de basis van nature uit over goede, isolerende eigenschappen beschikken, daar staat tegenover dat er bijvoorbeeld ook moet worden geïnvesteerd in isolerende beglazing. Is dat niet het geval? Dan zal je kunnen vaststellen dat het inperken van het warmteverlies nooit op zo’n efficiënte manier kan gebeuren als wanneer de ramen wel zouden zijn geïsoleerd. Dat spreekt echter natuurlijk voor zich.

            3.) Je kan houten jaloezieen werkelijk overal gebruiken

Maar weinig soorten raamdecoratie zijn zo ongelofelijk veelzijdig als houten jaloezieen. Het is in de praktijk dan ook zonder probleem mogelijk om deze jaloezieen overal te gebruiken waar je maar wenst. Dit betekent concreet dat je ze niet alleen kan gebruiken in je privéwoning, maar ook in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een ander fabriekspand. Houten jaloezieen hoeven zoals eerder reeds duidelijk gemaakt niet altijd over hun standaard, natuurlijke uitstraling te beschikken waardoor ze in elke stijl van ruimte kunnen worden geïntegreerd.

 

De tijd dat je houten jaloezieen dus met andere woorden alleen maar zag opduiken in klassieke, traditionele interieurs ligt reeds behoorlijk ver in het verleden. Het feit dat je ze in eender welke kleur kan stoppen zorgt er gecombineerd met de mogelijkheid om een keuze te te maken uit verschillende materialen voor dat ze ook in bijvoorbeeld een landelijk of zelfs in een modern interieur perfect uit de verf kunnen komen.

            4.) Jaloezieen van hout passen ook in vochtige(re) ruimtes

Eén van de vaakst gehoorde misverstanden met betrekking tot het gebruik van houten jaloezieen heeft te maken met de veronderstelling dat ze niet kunnen worden gebruikt in ruimtes waarin er sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Dit was vroeger inderdaad het geval, maar tegenwoordig is daar toch enigszins verandering in gekomen. Het is dan ook zo dat je tegenwoordig de mogelijkheid hebt om je houten jaloezieen speciaal te laten behandelen. Deze speciale behandeling zorgt ervoor dat ze zonder probleem kunnen worden opgehangen in bijvoorbeeld een keuken, maar ook zeker in een badkamer.

 

Wil jij toch liever het zekere voor het onzekere nemen in je badkamer? In dat geval bestaat er nog een potentieel interessant alternatief. Je zou er namelijk in de praktijk eveneens voor kunnen kiezen om jaloezieen van PVC te kopen die over een houtnerf beschikken. Dergelijke jaloezieen zijn zeker en vast optimaal geschikt om gebruikt te worden in de badkamer terwijl ze ook nog eens over de perfecte uitstraling van hout beschikken. Op deze manier slaag je er dan ook in om twee vliegen in één klap te slaan!