Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Een gezond kantoor met kantoorbeplanting

Planten hebben een positief effect op de leef- en werkomgeving. Werken in een natuurlijke omgeving bevordert de prestaties en reduceert stress. Werknemers voelen zich fijner, werken efficiënter en zijn minder vaak ziek. Kantoorbeplanting is dus van grote waarde voor een fijne werkplek.

 

Alle voordelen van kantoorbeplanting

Groen maakt mensen blij. In een ruimte die als groen ervaren wordt voelen mensen zich prettiger en gezonder. Planten creëren visuele rust en verlagen stress. Ook zijn planten goed voor de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. Zo wordt de werkomgeving gezonder en werken werknemers efficiënter. Mooie kantoorbeplanting geven de werkplek ook een positieve uitstraling. Dat is niet alleen fijn voor de werknemers, maar ook zeker voor de klanten of bezoekers van jouw kantoor. 

 

Of je nou een klassiek of modern kantoor hebt, er is altijd wel een soort planten te vinden dat hier perfect bij past. Daarnaast absorberen en weerkaatsen planten achtergrondgeluiden, waardoor een rumoerig kantoor tegen wordt gegaan.

 

Hoe kies je de juiste planten voor jouw kantoor?

Planten op kantoor zijn dus een eenvoudige manier om extra sfeer toe te voegen aan jouw kantoor. Maar hoe weet je nou welke planten het juiste effect creëren? Er zijn zoveel keuzes voor interieurbeplanting. 

 

Wil je levende planten of kunstplanten? Is jouw kantoor geschikt voor een compleet groene wand of heb je toch liever losse potten die eenvoudiger te verplaatsen zijn? Hier kan een interieurbeplantingsbedrijf, zoals Plantenman, je goed in adviseren. Je kunt zelf de beplanting uitzoeken of je kunt je hierin laten leiden door de expert. Deze houdt rekening met de gewenste uitstraling, maar ook met de bevordering van de luchtvochtigheid en de hoeveelheid zon of schaduw die in het pand binnenkomt. 

 

Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van de mooie beplanting. En zelfs in de verzorging kunnen ze je ondersteunen.

 

Planten geregeld van A-Z

Planten op kantoor is dus zeker een goed idee, voor de verhoging van de sfeer en de productiviteit en gezondheid van jouw werknemers. Schakel een expert in en geniet ook van alle voordelen die planten kunnen bieden.