Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de leukste studentensteden in 2021? Uitgaan, huurwoningen en meer.

Als je gaat studeren dan is het natuurlijk belangrijk dat je dat ergens gaat doen waar je je thuis kan voelen. Het vinden van onderdak kan soms echter wel een uitdaging zijn, zeker als je gaat studeren in de randstad. Goedkope antikraak woningen kunnen hier een oplossing bieden, zeker voor mensen die het niet zo ruim hebben. Of je nou een huurwoning in Rotterdam wilt bekijken, of antikraak wil gaan wonen, we zullen hier een aantal populaire studentensteden even samenvatten.

Rotterdam

Als je het internet op gaat om Huurwoningen in Rotterdam te bekijken dan zal je al snel zien dat er wel een hoop keuze is, maar dat dit ook al snel behoorlijk duur kan gaan worden. Kijken naar goedkope antikraak woningen is dan wellicht een goede optie. Deze panden zitten vaak ook dicht bij het centrum zodat uitgaan makkelijk wordt. Huurwoningen in Rotterdam bekijken is vaak het makkelijkste door online een afspraak te maken.

Amsterdam

Amsterdam staat bekend om de torenhoge huisprijzen, maar ook hier zijn goedkope antikraak woningen te vinden. Het aanbod is natuurlijk wel een stuk minder dan in andere steden, maar als je naar Amsterdam gaat is dit helaas gewoon onderdeel van het pakket. Zorg er dus voor dat je overal snel op reageert en ook altijd op tijd bent als je ergens een afspraak hebt, want anders neemt iemand anders er graag gebruik van.

Wat is antikraak eigenlijk?

We hebben de term de hele tijd zitten rond gegooid, maar het is ook handig om hem even uit te leggen. Antikraak woningen zijn woningen waarbij de eigenaren niet willen dat het pand gekraakt wordt, maar geen plannen hebben voor de toekomst om wat met het pand te gaan doen. Een oplossing is dan om een afspraak te maken met bepaalde bewoners zodat deze het pand voor de eigenaar kunnen bewaken. Op die manier kunnen de bewoners ook een goede deal krijgen op de huur, aangezien het pand origineel niet bedoeld was om in te wonen.