Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

In welke ruimte is het handig om glaswanden te laten zetten?

Iedereen heeft op kantoor zijn of haar eigen plekje. Als je met meerdere mensen in één ruimte zit, kan dit zowel gezellig zijn als lastig op sommige momenten. Je hebt altijd mensen naast je om mee te praten en mee te lachen. Maar aan de andere kant kan dit frustrerend en afleidend zijn wanneer je je werk probeert te doen.

Daarom zijn glaswanden zo populair geworden de afgelopen jaren. Deze wanden bieden een handige en ideale oplossing als je op zoek bent naar scheidingen tussen afdelingen. 

De voordelen van glazen wanden in huis of op kantoor

Natuurlijk kunnen de glazen wanden ook in huis geplaatst worden. Maar wat zijn hier precies de voordelen van? Allereerst zorgt een wand in grote kantoorruimtes voor privacy en rust op de werkvloer. Het kan een scheiding bieden tussen diverse afdelingen en overzicht creëren. 

Daarnaast kan het toch een gevoel van samenhorigheid en teamgevoel geven. Aangezien de wanden van glas zijn, kunnen de medewerkers elkaar nog wel zien en voelt de kantoorruimte niet zo afgesloten.

Een ander belangrijk voordeel, is dat glazen wanden in verhouding tot dichte muren een stuk goedkoper uitvallen. Dit is goed voor de portemonnee. Heb je liever niet dat er door de volledige wand heen gekeken kan worden? Dan kan je gemakkelijk stickers op de wand plakken om hem gedeeltelijk af te dekken.

Ook in kamers thuis kunnen deze wanden geplaatst worden. Steeds meer mensen gaan thuiswerken de laatste tijd. Door een gebrek aan privacy, ontstaan er spanningen en discussies. Glaswanden kunnen deze privacy eenvoudig creëren.

Glaswanden op maat 

Niet iedere kantoorruimte of kamer heeft standaard afmetingen. Speciaal voor deze ruimtes worden er glaswanden op maat gemaakt. Wanneer je hiervoor kiest, heb je veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor geluidsisolerend glas dat dikker is dan normaal glas. Ook kan je kiezen tussen glazen wanden met scheidingen in het glas of wanden die één geheel zijn. 

Kortom, het maakt niet uit waar je de glazen wanden neerzet. Met deze wanden heb je enorm veel mogelijkheden die kamers inrichten een stuk gemakkelijker en leuker maakt!

Gerelateerde artikelen

Moderne uitstraling voor je eetkamer met een marmeren eettafel

Nieuwe trend voor je woning

Het creƫren van een windscherm voor uw tuin