Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Wat voor verschillende bureaustoelen zijn er?

Veel mensen kopen een bureaustoel zonder hier echt bij stil te staan. Het is het zeker waard om voor het kopen een moment te nemen om na te denken over wat de functie, frequentie en omgeving waarin de stoel zal worden gebruikt. Het kiezen van het juiste type bureaustoel kan de productiviteit van werknemers verbeteren omdat ze zich beter op hun werk kunnen concentreren. Er zijn veel verschillende soorten bureaustoelen, hun soorten, maten, ontwerpen en materialen variëren. Kijk eens naar deze witte moderne bureaustoel.

Soorten bureaustoelen

Computerstoelen

Voor computergebruikers zijn er zogenaamde computerstoelen. Deze stoelen hebben meestal veel ergonomische aanpassingen om het comfort van elke gebruiker te garanderen. Ze hebben ook een vijfwielige basis die soepel kan bewegen in de kantooromgeving.

Klassieke bureaustoelen

Dit is de meest voorkomende van deze verschillende bureaustoelen. Klassieke bureaustoelen kunnen in veel werkomgevingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld witte moderne bureaustoelen. Medewerkers ervaren veel stabiliteit en comfort tijdens de werkdag en zijn vooral bezig met zittend werk. Deze bureaustoelen zijn verkrijgbaar met een middenrug of een hoge rugleuning.

Kniestoelen

In tegenstelling tot witte moderne bureaustoelen, kunnen kniestoelen rugpijn verlichten en een goede houding stimuleren. Daarnaast kan de kniestoel de bloedcirculatie verbeteren. Deze ergonomische stoel is een uitstekende aanvulling op de kantooromgeving. Verplaatsbare kniestoelen houden medewerkers de hele dag alert en gezond.

Werkstoelen

Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen verschillende bureaustoelen van dit type voornamelijk worden gebruikt om fysieke taken uit te voeren, zoals tekenen. Veel van deze stoelen zijn voorzien van voetringen voor het ondersteunen van voeten en hoogteverstelling. Deze werkstoel is verkrijgbaar in twee stijlen, smalle rugleuning en middenrug, en is ideaal voor verschillende kantooromgevingen. Deze stoel biedt voldoende rugondersteuning en is eenvoudig van ontwerp. Bijvoorbeeld moderne witte bureaustoelen.

Ze zijn verkrijgbaar in kleine compacte versies die geschikt zijn voor kleine kantoren. Kleine werkstoelen zijn compact en hebben flexibele wielen, waardoor ze ook geschikt zijn voor krappe ruimtes. Grotere versies zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. De grotere versie kan zowel op kantoor als in de thuisomgeving worden gebruikt.