Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Zo voorkom je alle herfst viezigheid in huis!

Het is officieel herfst en dat is om je heen al duidelijk te zien. Schitterende herfsttinten in de bomen, koude regenachtige dagen, lange nachten en meer mensen met een heerlijke aanwezige snotneus. Dit seizoen brengt veel gezelligheid met zich mee, maar ook viezigheid! Banjeren door heftige regenbuien, eikels die om de oren vliegen, kinderen die heerlijk buitenspelen en in regenplassen springen. Dankzij deze factoren kom je thuis met een behoorlijke lading vuil. Om er voor te zorgen dat deze aspecten niet jouw net schoongemaakte huis weer op zijn kop zetten, hebben wij een aantal benodigdheden op een rij gezet die super goed van pas komen! 

Schaf een deurmat aan! 

Een van de grootste oorzaken van viezigheid in een woning is te danken jouw eigen schoenen! Aan de zool blijven vaak veel kiezelsteentjes, modder, bladeren en soms zelfs hondenpoep zitten. Dit zorgt er voor dat de vloer in jouw woning direct niet meer schoon is! Niemand zit te wachten op een smerig tapijt. Schaf om deze reden een geschikte deurmat aan waar iedereen netjes zijn of haar voeten kan vegen voor binnenkomst. Een deurmat is een mega simpele, maar effectieve manier om dit te voorkomen. Bovendien zijn deze matten ook helemaal niet duur in aanschaf! Voor een paar euro kan je al een super mooie voor je deur hebben liggen.  

Gouden tip! Doe ook altijd je schoenen uit voordat je de kamer in gaat. Plaats een mooi schoenenrek in de gang waar makkelijk iedereen die bij je op bezoek komt hun schoenen in kan plaatsen. Schoenenrekken heb je ook in verschillende vormen en maten, dus er is altijd wel eentje die bij jouw smaak past.  

Zorg altijd voor een dweil en stofzuiger in de kast 

Naast een deurmat is het een absolute aanrader om altijd een stofzuiger en dweil in huis te hebben. Er is altijd wel vuilheid die een deurmat niet tegen gaat. Of misschien zorgen de kinderen er voor dat jouw prachtig gemaakte herfststukje helemaal in flarden is. Wanneer dit het geval is, kan je gemakkelijk alles stofzuigen en schoon dweilen. Zo blinkt jouw Douwe Dekker laminaat of spc vloer weer mooier dan ooit tevoren!