Kijk op Interieur
Image default
Woningen

Te veel spullen na samenwonen, hoe los je dat op?

Samen wonen met je partner, een super leuke stap. Er komt best wel wat bij kijken, omdat jullie beide een eigen huis hebben samen. De spullen zijn zich in de loop van de tijd behoorlijk op gestapeld, maar je moet er toch samen uit komen. Alles in tweevoud in je huis is natuurlijk geen optie, maar wat kun je nu doen om een juiste oplossing te vinden. Misschien kun je eerst beter eens gaan kijken of jullie de spullen op kunnen gaan delen met wat je wel en niet in de nieuwe woning wilt gaan neerzetten. Je zult merken dat er na het uitzoeken en overleggen best wat spullen overblijven, maar waar laat je dit en hoe pak je dat nu het beste aan.

Sta eens stil bij het huren van een opslag

Voor alle spullen die je niet gaat gebruiken in je nieuwe stulpje en eigenlijk overblijven, maar die je toch wilt bewaren zou je kunnen overwegen een opslag te huren. Wel zo handig, zo hoef je namelijk geen afstand te doen van al die spulletjes waar je zo aan gehecht bent. Wist je dat je binnen Utrecht een handige opslag kunt vinden, om al jouw spulletjes op te slaan. Je kunt zo één opslag eenvoudig huren en hier staan al jouw spulletjes dan lekker droog. Meestal denkt men hier niet aan en gooien dan, zomaar alles weg terwijl dat echt niet nodig is. Ook komt het voor dat alles naar een tweedehands winkel gebracht wordt, maar dat is toch eigenlijk wel heel erg zonde. Door te kiezen voor een opslag, kun jij je spullen ook nog eens ruilen met elkaar. Dat is eigenlijk best heel handig toch?

Waar moet je allemaal aan denken

Samenwonen is een behoorlijke stap, maar er zijn ook een heleboel dingen waar je aan moet denken. Niet alleen is het belangrijk na te denken over een opslag, maar je zult ook moeten gaan nadenken wat je allemaal nodig bent al voor je gaat samenwonen. Misschien ben je een deel van de inboedel nog nodig, het kan dan handig te zijn een lijstje te maken en daarop alles te schrijven wat je verwacht nodig te zijn. Sta ook ruim op tijd stil bij de verzekeringen die je nodig bent als je gaat samenwonen, maar het kan ook zo zijn dat jullie samen al een verzekering hebben. Misschien kun je er dan voor kiezen al deze verzekeringen op één plek te zetten en/of samen te voegen. Dat spaart tenslotte weer wat geld, als dat geen leuke bijkomstigheid is. Want laten we eerlijk zijn samen wonen is leuk, maar je wilt wel graag op de kleintjes letten om zo toch een leuk zakcentje bij elkaar te kunnen sparen. Kort samen gevat zou je kunnen zeggen dat er best wel een hoop geregeld moet worden als je gaat samenwonen, dat is niet erg natuurlijk. Wel is het handig op te letten dat je overal bij stil staat, zodat jullie samen een super mooie start hebben van jullie toekomst.