Kijk op Interieur
Image default
Energie

Waarom overstappen naar een warmtepomp?

Waarom overstappen naar een warmtepomp?

De regering heeft een nieuw plan aangekondigd om subsidies te verstrekken om de installatie van warmtepompen te financieren. De regeling is bedoeld om huiseigenaren in Nederland te stimuleren bij het vervangen van oude gasketels door alternatieven met een lagere CO2-uitstoot. Het kabinet heeft een bedrag van €228.000.000,- beschikbaar gesteld. Dit om de aanschaf van waterpompen te stimuleren voor zoveel mogelijk mensen.

De subsidies worden vanaf 26 januari 2022 aangeboden en het is te hopen dat nieuwe aardgasketels geleidelijk worden uit gefaseerd, zonder dat er na 2035 nieuwe gasketels worden verkocht.

De regeling heeft tot doel warmtepompen betaalbaarder te maken voor mensen die hun oude ketel moeten vervangen. Het is niet verplicht om nog werkende gasboilers te verwijderen. Huiseigenaren kunnen echter worden verplicht om voldoende isolatieniveaus te hebben. De normen voor een geïsoleerd huis worden steeds aangescherpt. Daarom is er een subsidie beschikbaar gesteld. Het bedrag dat u krijgt voor een warmtepomp is afhankelijk van het energielabel van de waterpomp en de vermogen waar die over beschikt.

Stijgende energierekeningen, de noodzaak om de CO2 uitstoot te verminderen en de reeks uitdagende wetgevingen stimuleren de vraag naar alternatieve vormen van huishoudelijke verwarming te verbeteren.

Bent u bekend met warmtepompen?

Simpel gezegd, in de verwarmingsmodus halen ze warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om water of andere binnenruimtes te verwarmen. In de koelmodus is het proces omgekeerd. Zoals bij uw vriezer of koelkast. 

Afhankelijk van uw wensen is het mogelijk om warmte te onttrekken aan delen van uw pand die gekoeld moeten worden en deze over te dragen naar de delen die verwarmd moeten worden. Wij beschikken over specialisten die dit direct voor u in orde kunnen maken.

Gelijktijdig koelen en verwarmen.

Slim, superefficiënt, milieuvriendelijk en echt kostenbesparend. Ingenieuze dingen. Warmtepompen zijn nu zelfs zo efficiënt dat zelfs bij temperaturen tot -20 °C een lucht/water-warmtepomp u nog steeds warm water en verwarming kan leveren. Een warmtepomp is ideaal als je geen gas hebt, ook ideaal als je wilt besparen. Ook goed voor uw groene referenties.

We kunnen nu luchtwarmtepompen aanbieden met een efficiëntie die net zo goed is als grondwarmtepompen en ze zijn gemakkelijker en sneller te installeren dan de meeste grondbronopties. Dit scheelt een hoop werk als u kijkt naar het aanleggen van vloerverwarming.

Met ultramoderne lucht-lucht- en lucht-water-warmtesystemen van de A kwaliteit waterpompen die we u kunnen leveren. We hebben een uitgebreid assortiment aan waterpompen. Deze kunt u zelf uitkiezen. Afhankelijk van welke model u wilt word deze na bestelling voor u netjes geïnstalleerd thuis.

Warmtepompen werken door restwarmte uit de lucht (lucht/water warmtepompen) of uit de grond (bodembron) te halen. Deze warmte gaat door een compressor en een warmtewisselaar om de woning te verwarmen. Het werkt op dezelfde manier als koelkast maar dan omgekeerd.-Spoed loodgieter 24– Warmtepompen kunnen ook worden gecombineerd met een gas-, olie- of biomassaketel (houtpellets) in een hybride systeem, wat ook effectief is in het verminderen van de CO2-uitstoot.

 

https://spoed-loodgieter24.nl/