Kijk op Interieur
Image default
Energie

Kwaliteit van zonnepanelen op basis van hun type

Een idee als conversie naar zonne-energie klinkt intrigerend. Dat betekent dat je zonnepanelen koopt en in je huis installeert. Het maken van een duurzame keuze zou vandaag de dag moeten worden gedaan, net zoals het kiezen van groene energie boven conventionele. De taak is echter niet helemaal eenvoudig. U moet vóór de aankoop bepalen welk type panelen u nodig heeft. In de markt kunt u drie basisopties vinden. Het zijn monokristallijne, polykristallijne en amorfe zonnecellen.

 

Monokristallijne zonnepanelen

Deze is vrij populair, ook wel de monopanelen genoemd. Door het grotere oppervlak kunt u optimaal profiteren van dit product. Dat betekent dat de cellen meer energie uit het zonlicht kunnen halen. Allemaal dankzij de panelen met piramidepatroon. Ze worden ook geleverd met siliciumnitride-coatings die reflectie kunnen verminderen en de absorptie-efficiëntie kunnen vergroten. Er zijn ook metalen geleiders op de cellen gedrukt die alle elektriciteit verzamelen die door de panelen wordt geproduceerd. Andere voordelen zijn een betere hittebestendigheid, een levensduur van 30 jaar en een efficiëntere energieconversie.

 

Polykristallijne foto-elektrische panelen

Als u op zoek bent naar een goedkopere prijs per paneel, dan past dit type bij die behoefte. Omdat ze eenvoudiger te produceren zijn, leidt dit tot minder productiekosten. Voor degenen die geen ruim dak hebben om deze cellen te plaatsen, is het kopen van Polykristallijne foto-elektrische panelen een goed idee. Wat betreft duurzaamheid of levensduur, deze gaan waarschijnlijk tot 25 jaar mee. U kunt ook de modules kopen die een lagere prijs bieden dan de panelen.

 

Amorfe zonnecellen

Welnu, deze zou geschikt moeten zijn voor diegenen die een beperkt geldbedrag hebben om zonnecellen op uw huis te laten installeren. Hoewel amorfe foto-elektrische panelen het goedkoopst zijn, zijn ze ook het minst efficiënt. Dat komt omdat ze worden geleverd met dunne-filmpanelen die bestaan ​​uit stoffen die als energieomzetter werken. Vanwege het lagere rendement kan het meer ruimte op uw dak in beslag nemen om aan de vraag naar huishoudelijke elektriciteit te voldoen.

 

Overwegingen bij het kiezen van fotovoltaïsche panelen

Als u deze drie basistypes van fotovoltaïsche panelen vergelijkt, zou u een beeld moeten hebben van uw behoeften. Het is waar dat het kiezen van het type panelen niet zo eenvoudig is als het lijkt, maar het kan worden gedaan door op enkele aspecten te letten. De keuze kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op de beschikbare ruimte voor installatie. Zoals eerder vermeld, zijn amorfe zonnecellen niet erg efficiënt en kunnen ze veel ruimte in beslag nemen. Je moet er meer van kopen om voldoende energie voor je huis te krijgen. Aan de andere kant nemen polykristallijne foto-elektrische panelen niet veel ruimte in beslag en bieden ze een goede efficiëntie. Andere overwegingen zijn de hoeveelheid schaduw, opslagvereisten, kosten per watt, prijs, land van herkomst en garantie. Zorg ervoor dat u het juiste type en de juiste fabrikant kiest die ook een gratis installatieservice aanbiedt.