Kijk op Interieur
Image default
Energie

De elektrische cv is duurzame oplossing voor het verwarmen van je huis.

De elektrische cv is duurzame oplossing voor het verwarmen van je huis.

Veel huishoudens in Nederland hebben nog geen elektrische CV ketel eenvoudigweg omdat ze nog aangesloten zijn op het aardgas. 

Aardgas is een fossiele brandstof waarbij CO2 vrijkomt als het verbrand wordt, wat natuurlijk al heeft geleid tot klimaatverandering. Om de klimaatverandering terug te dringen, zijn er op 28 juni 2019 in Parijs afspraken gemaakt om de CO2 uitstoot drastisch te reduceren.

De overheid heeft daarom bepaald dat Nederland voor 2050 klimaatneutraal zou moeten zijn en dat we met zń allen gebruik moeten gaan maken van duurzame energiebronnen om te koken en te verwarmen.

De politiek maakt zich er daarom hard voor om vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht te stellen. Als dit bindend wordt, zal het niet langer mogelijk zijn om na 2021 nog een gasgestookte CV-ketel te plaatsen. Er zijn al verschillende alternatieven beschikbaar, waaronder de elektrische cv. 

De CV-ketel is in de meeste woningen het kloppend hart van het verwarmingssysteem. Enorm veel huizen maken nu nog gebruik van een CV-ketel gestookt op aardgas.

De CV verbrandt het aardgas en verwarmt zo het CV-water dat door een circulatiepomp naar de radiatoren of vloerverwarming wordt gepompt. 
Met de thermostaat wordt de temperatuur in de woning geregeld.
Een CV-ketel op gas moet aangesloten zijn op een rookgasafvoerkanaal of een schouw om de rookgassen af te kunnen voeren.

Een elektrische CV ketel werkt, zoals de naam al zegt, op elektriciteit en biedt zo de mogelijkheid om gasloos te verwarmen. Een elektrische CV-ketel is vele male veiliger omdat een elektrische cv geen koolmonoxide (CO) produceert, er geen rookgaskanaal nodig is en je geen ontsierende pijpen op je dak hebt, de e-ketel kan derhalve overal geplaatst worden. 

Een ander voordeel is dat e-ketel volkomen stil is, er is geen geluid van een ventilator zoals je hebt bij een reguliere gas ketel er is geen storend geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en geen buitengeluid als bij een warmtepomp.


Elektrische cv ketels van DAT

De DAT Elektrische CV ketel onderscheidt zich in positieve zin door zijn eenvoud. De elektrische cv is kinderlijk eenvoudig aan te sluiten en heeft slechts een paar knoppen waarmee men het gewenste vermogen kan kiezen.

De temperatuur en de leidingdruk is af te lezen op het analoge metertje aan de voorkant.

Deze elektrische cv werkt perfect in combinatie met een doorstromer en een prioriteitsschakelaar. De prioriteitsschakelaar schakelt tijdelijk de cv uit als de doorstromer gebruikt wordt. Zo kan je 2 apparaten op 1 voeding aansluiten zonder dat de stoppen eruit slaan.

Het apparaat wordt geleverd met een Wilo of Grundfoss pomp met energie klasse A.

Monteer wel altijd een vuilafscheider en zet de cv niet uit in de zomermaanden of gedurende een langere periode.

 

De elektrische CV ketel KOP van DAT heeft een lage aanschaf prijs met supersnelle terugverdientijd, snelle opwarmtijd en heeft weinig onderhoud nodig. Leverbaar in 4,5kW, 6kW, 9kW en 12kW via elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/