Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Voor welke type interieur zijn modulaire banken geschikt?

Pfff… een lange dag gewerkt, het avondeten is op en nu lekker uitbuiken. Heerlijk een avondje bankhangen, filmpje of boek en een knabbeltje erbij. Jezelf in een zachte deken wikkelen en een lekker kopje thee erbij om te drinken: Dat is af en toe toch best lekker en ook wel nodig om jezelf de rust te gunnen. De bank staat in vrijwel ieder interieur, variërend van vorm, kleur en grootte en wordt gezien als een ontspanningsplek. Hij neemt vaak een prominente plek in de woonkamer in. En dat mag ook. Een bank gaat in de meeste gevallen helaas niet een mensenleven lang mee, daarom is het eens in de zoveel jaar tijd om een nieuwe eyecatcher in huis te halen. Een nieuwe bank uitzoeken is voor sommige mensen leuk om te doen, voor anderen is het pure noodzaak.br />

 

Waar moet je aan denken bij het kopen van een nieuwe bank?

Het eerste waar je natuurlijk naar kijkt bij het zoeken naar een nieuwe bank is het uiterlijk. Dat geldt voor zowel het design, de kleur en de stof. Dat is erg belangrijk, maar wat voor de meeste mensen toch wel cruciaal is, is dat de bank lekker zit. Je brengt er vaak uren op door, dus dan wil je ook wel wat comfort. Gelukkig hoef je niet te kiezen, want het kan ook allebei! Comfortabele banken in een strak Scandinavisch design, want het oog wil ook wat. En ook nog eens modulair, wat er eigenlijk op neerkomt dat je jouw eigen bank kan samenstellen. Dus heb je veel ruimte of ben je wat beperkt in vierkante meters? Dat maakt niets uit want voor elk interieur is er wel iets! Weet je niet precies of een bank gaat passen in jouw kamer, dan kan je dit meten door kranten op de grond te leggen in de maat van jouw gewenste bank en hiermee te schuiven zodat je een goed beeld krijgt.

 

Hoe werkt een modulaire bank precies?

Modulaire zitbanken bestaan uit losse elementen, dus dan kan je zelf kiezen aan welke kant je bijvoorbeeld de hoek wilt hebben. Praktisch toch?! Daarnaast is er nog een handigheidje; de hoezen zijn namelijk afneembaar en daarom makkelijk te wassen. Of om regelmatig een nieuwe stof uit te zoeken, leuke kleurcombi’s te maken en daarmee de stijl van je interieur te veranderen. Mocht je nou echt weinig ruimte hebben in je leefruimte, dan kan je er zelfs voor kiezen om een modulaire slaapbank te nemen. Deze is helemaal multifunctioneel. Je kunt hem als bank gebruiken en uitschuiven tot bed, wat heel handig is als je in een studio woont of regelmatig gasten hebt en je ze een comfortabel bed wilt geven. Eronder zit zelfs nog wat opbergruimte voor het beddengoed. En neem je er een hocker bij, dan kan je die ook als bijzettafel gebruiken. Dit scheelt niet alleen veel ruimte, maar het bespaart je ook geld omdat je minder meubels hoeft aan te schaffen. Win-win situatie!