Kijk op Interieur
Image default
Aanbiedingen

Payroll: wat kost dat eigenlijk?

Gebruik maken van payroll kan zeker voor snelgroeiende ondernemingen echt een uitkomst zijn. De personeelszaken worden volledig uit handen genomen en de werknemerstevredenheid gaat omhoog. Het personeel krijgt namelijk op tijd uitbetaald en zieke dagen worden doorbetaald. Tegelijkertijd kun jij meer tijd steken in het runnen van je bedrijf, terwijl je administratie voor je wordt bijgehouden. Klinkt goed toch? Het brengt wel wat kosten met zich mee, de dienst is namelijk niet gratis. Benieuwd met welke payroll kosten je rekening moet houden? We vertellen het je in deze blog!

 

Payrollen

Op internet vind je verschillende payrollorganisaties die je kunnen helpen met je personeelszaken. We nemen Payroll Select als voorbeeld om uit te leggen wat payroll inhoudt. Zij zijn gespecialiseerd in personeelszaken en beschrijven de werkzaamheden duidelijk op hun website. Je werknemers werken voor jouw bedrijf, maar komen op de loonlijst bij Payroll Select. Dit heeft overigens geen effect op de salarissen. Payroll Select betaalt de salarissen uit volgens jouw afspraken met je personeel. Dit geldt ook voor vakantiedagen. 

 

Voordeel voor jou is dat je administratie goed wordt bijgehouden, terwijl je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Ziek- en betermeldingen worden op een juiste manier doorgevoerd, salarissen worden altijd op tijd uitbetaald en ook om premies en belastingen hoef jij je geen zorgen meer te maken. In tegenstelling tot uitzendbureaus, doe je bij payrollorganisaties zélf de werving van nieuw personeel. Verder is een payrollorganisatie in zekere zin vergelijkbaar met de werkzaamheden van een uitzendbureau. 

 

Waar betaal je voor?

Payrollorganisaties houden allemaal een andere kostenberekening aan. Bij het voorbeeld van Payroll Select betaal je per gewerkt uur een vaste kostprijs. Jij bepaalt zelf welk salaris je werknemers krijgen, maar je bent natuurlijk wel verplicht om je te houden aan het minimumloon. Om de werkzaamheden van Payroll Select te berekenen, wordt een commissie over het brutoloon van de werknemers gerekend. In deze commissie zitten ook de vaste kosten. Deze commissie is afgesproken tussen jouw onderneming en Payroll Select en is dus voor elk bedrijf anders. 

 

Zoals gezegd berekent elke payrollorganisatie de prijs op een andere manier. Doe hier dus goed onderzoek naar en kies niet meteen voor de eerste payrollorganisatie die je tegenkomt. Wanneer een payrollorganisatie op het eerste oog goedkoop lijkt, komt het vaak voor dat er nog extra kosten verrekend worden. 

https://www.payrollselect.nl/