Kijk op Interieur
Image default
Deur kozijn raam trap

Ramen schoonhouden zonder lelijke strepen, hoe doe je dat?

Het is een zonnige mooie zomerdag. Je zit lekker op de bank en kijkt met een grote glimlach door het raam naar het prachtige weer. Dit duurt echter alleen niet lang, want de zonnestralen worden versperd door een vies raam waar je moeilijk doorheen kan kijken. Je had net je glas vervangen, maar nu zit je met de vraag hoe je het raam netjes kan houden. Hiervoor zijn de volgende drie tips.

 

1. Doe niets geks met het water

Als je op internet zoekt naar tips om je ramen streeploos schoon te maken, dan zal je veel tips uit oma’s hand tegenkomen. Voeg een ui toe aan het water, doe ammoniak in het water, gebruik spiritus, je kunt het zo gek niet bedenken. Echter, hier heeft oma het toch mis. Het schoonhouden van je ramen heeft niets met het water te maken en sommige “wijsheden” kunnen zelfs het tegengestelde effect geven of je kozijn beschadigen. Gebruik daarom gewoon alleen water en zeep.

 

2. Zorg voor goed gereedschap

De magie achter schone ramen is wel het gebruiken van de juiste artikelen. De zeem is meestal de boosdoener van strepen op je ramen, waardoor je als je lelijke strepen op je raam overhoudt, je het beste een nieuwe zeem kan gaan kopen. Zorg ervoor dat het rubber van je zeem optimaal is en je het raam schoonhoudt alsof je hem gisteren heb aangeschaft.

 

3. Kom goed bij alle hoekjes

“Je bent een plekje vergeten”, een standaard grapje als je iemand ramen ziet lappen. Toch is het belangrijk dat je elk plekje van het raam kan bereiken. Zorg er daarom voor dat je overal bij kan, omdat juist het vieze plekje opvalt. Doe dit door bijvoorbeeld een zeem met telescopisch verstelbare steel te gebruiken of om een stevige ladder te gebruiken voor de bovenramen aan de buitenkant. Op zoek naar een glaszetter in Rotterdam? Van der Have glas helpt u graag. 

 

https://www.vanderhaveglas.nl/