Kijk op Interieur
Image default
Deur kozijn raam trap

Veelvoorkomende problemen met antieke sloten oplossen

Veelvoorkomende problemen met antieke sloten oplossen

Antieke sloten zijn erg divers. Omdat er veel oudere sloten zijn gemaakt in de tijd dat elk nieuw slot de industrienorm probeerde op te stellen, zijn er veel verrassingen die uw antieke sloten kunnen hebben. Deze problemen zijn een goed begin voor oplossingen voor probleemoplossing en om het probleem met uw antieke sloten te vinden. Voordat je weet wat je nodig hebt bij je antieke deurslotreparatie, moet je wat huiswerk maken. Wij van slotenmaker Rotterdam hebben het huiswerk al voor je uitgewerkt, lees verder!

1. Roest
Oud metaal roest. Om die reden hebben veel antieke sloten last van problemen rond oxidatie. Roest is het resultaat van een chemische reactie die een oplossing creëert (niet in de probleemoplossende betekenis van het woord), waardoor het slot verstopt raakt. Dit kan ertoe leiden dat antieke sloten intern vastlopen of het gewoon moeilijker maken om een antieke deurgreep te draaien.

Je kunt het meestal aan een slot zien, of het nu gaat roesten. Er zal gewoonlijk een geelachtig bruin zandig gestructureerd residu zijn. Zelfs als u de frontplaten, hendels, spindels en andere zichtbare delen van antieke sloten schoonmaakt, is deze interne opbouw nog steeds detecteerbaar als deze uit de spiebaan vloeit.

Als u roest uit uw slot wilt verwijderen, zult u baat hebben bij het lezen van het onderhoudsgedeelte van mijn artikel over insteeksloten. De eenvoudigste oplossing die u alleen kunt doen, is het slot deconstrueren en de componenten in azijn laten weken. Je moet dan alles opschuren, zodat de roest niet terugkeert. Als u dit zelf doet, zorg dan dat u weet hoe u alles opnieuw installeert dat u uit elkaar haalt.

2. Grote gaten
Van scheuren, tot grote gaten, wanneer antieke sloten ernstig genoeg zijn beschadigd, zullen ze een zekere mate van fabricage nodig hebben als onderdeel van de reparatie van antieke deursloten. Meestal gebeuren deze breaks omdat roest imperfecties in het metaal heeft veroorzaakt en zelfs heeft versleten, zodat de herhaalde stress van het dagelijks gebruik ervoor zorgt dat het slot op een zeer diepgaande manier breekt.

Het reparatieproces van de antieke deurvergrendeling dat nodig is om dit soort problemen op te lossen, zal ongetwijfeld professioneel toezicht vereisen. Niet elke grote pauze kan worden vastgesteld op een manier die geschikt is voor een klant. In die gevallen zijn een volledige of gedeeltelijke vervanging de beste opties.

In het geval van antieke hangsloten is een grote pauze bijna altijd het einde van dat slot. Waar antieke deurknop reparaties voor een grote pauze misschien alleen een nieuwe spindel nodig hebben of eenvoudig lassen. Het ergste type grote onderbrekingen zijn die die het vergrendelmechanisme beschadigen.

3. Interne problemen
Meestal zal het repareren van antieke sloten niet betrekking hebben op het bevestigen van de interne componenten van een slot, omdat de meeste antieke sloten zeer sterke slotstijlen gebruiken (vanwege hun eenvoud / gebrek aan bewegende delen). Voor reparatie van antieke sloten waarbij het grootste deel van de tijd interne problemen oplossen, zullen er vreemde objecten het sleutelpad blokkeren.

Als u echter een speciaal slot heeft dat bedoeld is voor een hoge beveiliging, kan de interne samenstelling van het slot een stuk ingewikkelder zijn dan sommige moderne sloten. Wanneer u terugkijkt op de geschiedenis van innovatie op het gebied van sloten, ziet u een gouden eeuw van complexe sluisontwerpen.

Hoewel de meeste van deze sloten van hun respectieve deuren zijn genomen om op de planken van verzamelaars te zitten, zul je er zo nu en dan één in het wild tegenkomen. Het is nooit een goed idee om te proberen deze antieke sloten zelf te onderhouden. Dankzij hun sabotagebestendige beveiligingsmaatregelen kunnen ze gemakkelijk worden beschadigd of verplaatst naar een permanente of semi-permanente vergrendelingspositie.

Antieke sloten zijn stukjes geschiedenis. Hoe zeldzamer het slot, hoe belangrijker het is dat u ze voorzichtig behandelt en uw antieke slotreparatie laten doen door een bekwame slotenmaker. Als er niets aan het werk is om je slot te repareren, wacht dan even voordat je het opent voor een beter uiterlijk.

4. Het slot valt uiteen
Vaak zie je problemen met antieke sloten uit elkaar vallen als je oude reparaties aan de deurknop nodig hebt. Een deurklink kan wegglijden van de draadspindel of de roos van het handvat is los en de hele deurknop is slap binnen in de deur. In de meeste gevallen kunt u het probleem oplossen door de verbindingen aan te halen. Soms kan het heel moeilijk zijn om een diagnose te stellen van het probleem, laat staan om de antieke deurknop zelf te repareren. Als u problemen ondervindt, moet u contact opnemen met een lokale slotenmaker.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam