Kijk op Interieur
Image default
Bedrijven

Opzoek naar een nieuwe woning? Lees deze tips

Als je een nieuwe woning hebt gekocht wil je waarschijnlijk ook veranderen van interieur. Een makkelijke manier om woon inspiratie op te doen is door te kijken op internet naar verschillende interieurstijlen. Typ op je zoekmachine bijvoorbeeld ‘wooninspiratie stijlen’ en je krijgt tig websites die je foto’s laten zien van verschillende interieurstijlen. Een paar voorbeelden van populaire interieurstijlen zijn: bohemian; nordic minimalistic; industrieel; landelijk en nog veel meer. Het internet is een makkelijke manier om inspiratie op te doen, maar als je echt iets origineels wilt zou je moeten gaan kijken in woonmagazines. Hierin staan veel meer creatieve stijlen en inrichtingen welke je op het internet niet gaat vinden.

Blader voor de grap eens in zo’n magazine en je zult zien hoe creatief je ervan wordt. Uiteraard lopen de prijzen zeer uiteen. Een kwalitatief goede industriële tafel kost bijvoorbeeld al gauw rond de tweeduizend euro nieuw. Gelukkig bestaan er dingen zoals marktplaats en kringloopwinkels, waar je regelmatig prachtige meubels vindt voor een prikkie. Probeer je dus eerst te focussen op de stijl die jij mooi vindt, zo kun je achteraf gaan kijken naar de aanschafmogelijkheden zodat het binnen je budget valt

 

Nieuwbouw of opknap?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een nieuwbouwwoning omdat deze meestal tiptop in orde zijn en er niet veel meer aan hoeft te gebeuren. Echter, de huizenprijzen van nieuwbouwwoningen zijn anno 2021 zo hoog, dat het voor de meeste gezinnen of starters onbetaalbaar is. Je zou er daarom ook voor kunnen kiezen om een opknaphuis te kopen. Dit is ten eerste veel goedkoper, en ten tweede kun je het helemaal naar eigen stijl inrichten. Als je een beetje handig bent, of vrienden hebt die kunnen klussen, kan dit een leuk project worden. Het mooie aan een opknaphuis is dat wanneer je klaar bent je echt het gevoel hebt dat het van jou is.

Houd wel rekening met het feit dat de kosten hoog kunnen oplopen. Een nieuwe keuken kost al gauw tien- à vijftienduizend euro en een badkamer idem dito. Laat staan nieuwe isolatie, kozijnen, dubbel glas etc. Voordat je aan zo’n project begint, wordt het wel aangeraden om met deskundige rond de tafel te gaan zitten om zo een goed overzicht te krijgen van alle kosten.

https://www.livinginharmony.nl/woon-inspiratie/